Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tboldi

    nagyúr

    Üdv!

    Csatlakoznék a táborhoz egy 2006-os Honda Jazz 1.4 ES-sel. :)

    Tavaly szeptemberben elkezdtem az egyetemet, bejárós vagyok (Mosonmagyaróvár - Győr), eddig bicikliztem az vasútállomásra. Sajnos egy tavalyelőtti motorbaleset miatt nem esik túl jól a lábamnak az a 2x 6-7 km tekerés, tömegközlekedés meg tulajdonképpen nincs, ezért elhatároztuk, hogy veszünk egy második autót a WagonR mellé (ezzel apum jár dolgozni), amivel eljutok az állomásra, alkalomadtán Győrbe. Kb. azóta kerestünk egy olyan autót, ami megbízható, viszonylag kis fogyasztású és legfőképp elférek benne a közel 2 méteremmel. Leginkább Suzukikat nézegettünk, gombóc Swifteket és SX4-eseket, néha egy-egy Civic-et, vagy Opel Astra Classic II-t. A Jazz sokáig szóba se került, de szembe jött a HaHu-n néhány darab a közelben, ezért felvettük ezt is a listára.

    Múlt hét szombaton elmentünk megnézni ezt az autót, felüdülés volt a rengeteg leharcolt darab után. Ugyan Németországból származik, és az ott töltött 9 évéről nem sok infó van, de látszik rajta, hogy vigyáztak rá. Törésre utaló nyomokat nem látni, a futásteljesítmény is hihetőnek tűnik. Az eladó volt az első magyar tulaj, szimpatikus és kedves. Nem ez volt az egyetlen Honda a családban, van még egy 8G Civic-ük is, illetve az édesapjával is volt szerencsénk összetalálkozni, ő most vett egy zsír új 9G-t. Mondta, hogy '15 végén vette az autót, mert olyan szép állapotban volt és megtetszett neki, pedig eredetileg valami BMW-t szeretett volna. Most újra fellángolt a két vese iránti vágy, ezért került eladósorba, de nem mindenáron, csak tényleg komoly érdeklődőknek. Körbenéztük mindenhol, kipróbáltunk mindent, mentünk egy tesztkört is. Amióta nála van, minden számlát elrakott, a 120k-es szervizt is megcsináltatta kb. 3 héttel ezelőtt (+ légzsákcsere). Meggyőzött engem és apumat is, ezért megállapodtunk, hogy köv. szombaton - vagyis tegnap - elhozzuk.

    Elhoztuk, 1,6 millióért, 1,5-2 éves téli és nyári garnitúrával. Egyelőre még ismerkedünk vele, de az első tapasztalatok nagyon jók. Egy alváz- és üregvédelmet, meg egy kis polírozást kellene csinálni rajta, de egyik sem sürgős, illetve az első fékek lesznek cserések a nem túl távoli jövőben.

    További képek

Új hozzászólás Aktív témák