- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Jobb zoom, egyszerűbb kijelző - megérkezett a Sony Xperia 1 VI
- Prémium külsőt kaphat a Motorola Moto G85 5G
Hirdetés
-
Jó dolog az AI, de emberek nélkül nincs játékfejlesztés
it A Tomb Raider franchise tulajdonosa szerint egy dolog az AI térhódítása – de a sikeres játékfejlesztéshez emberi kreativitás kell.
-
Ilyen lehet a Samsung Galaxy Watch7 Ultra
ma Renderképek mutatják meg a Samsung júliusban megjelenő új felső kategóriás okosóráját.
-
Beszáll a kézikonzolok világába a PC-s házairól elhíresült az Antec
ph Csak éppen nem saját fejlesztésű dizájnnal, hanem korábbi koncepció átnevezésével.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Süvi
őstag
válasz TheProb #10593 üzenetére
Nekünk is Dedica van itthon, a megfelelő tej választásával sokat lehet javítani a tejhabon (most a zabtejet fogom kipróbálni).
Viszont nagyon jó tejhabot tusok már készíteni egyszerű ikeás French Press segítségével, szerintem érdemes kipróbálnod.
Nekem annyira bevált, hogy upgrade esetében olyan gépekben gondolkodom, amin nincs is tejhabosító, sem más elektronika (pl. Flair Neo Flex, nyomásmérővel) -
RetepNyaraB
veterán
Megspórolom neked a felesleges köröket:
oatly barista, kizárólag.
A frencspresszel esetleg alpro glutenfree oat barista - ez kicsit vastagabb, habosabb állagú lesz az oatlynál. Bármi más csúnya mellékízű és\vagy szarul habosodik."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
Süvi
őstag
válasz RetepNyaraB #10602 üzenetére
Köszönöm, meg fogom nézni. Egyébként más laktózmentes tejekkel is jobb eredményt (sokszor meglepően jót) tudtam elérni a French Pressel, mint a Dedicaval vagy Nespresso habosítóval
-
TheProb
veterán
Én is már pénteken elővettem a french press-t, mert elegem lett a vízes tejből... Hát ég és föld...
Megnéztem a kolléga által ajánlott, caffe/fragola35 által árult GC-ket. Ha azzal sem lehet normális tejhabot rittyenteni, akkor nem biztos, hogy megéri számomra a felárat. Bár az 58mm-es rendszer szimpatikus.
Néztem még a Flare Neo-t, de nem biztos, hogy hosszú távon nem-e unnám meg a pepecselést vele (pl gasket előmelegítés, stb.). Ott mennyire must have a nyomásmérő? (
Valami Bambino Plus: Ott ez az automata tejhab készítés mennyire marketing és mennyire ténylegesen használható feature? Használtan most 2 deal-t látok, mindkettő örlővel együtt. Jelenleg egy Catler CG 8011-et hajtok, szóval vagy azt vagy a Bambino-val együtt adottat biztos eladnám. BCG600SIL vagy BCG820BSS közül melyik a jobb, utóbbi? Illetve a Catler-hez képest milyenek ezek az örlők?
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
nyunyu
félisten
Ez a tejhab készítés mennyire tejgyár függő?
Krups EA819 automatámat általában lidl gazdaságos UHT tejjel etettem, azt tűrhetően tudja habosítani, ha mindennap elmosom a tejtartályt, meg szétszedem atomjaira a tetejét, csövet, fúvókát.
Viszont most nem volt kéznél olyan tej, így 2.8%-os Riskát táraztam be, ezt viszont sehogy sem bírom habosítani a cappucino programmal.
Aztán vettem helyette aldi gazdaságosat, azt sem.Nézem, hogy a Riska meg az aldis tejet az Alföldi, míg a lidl tejet a Sole-Mizo gyártja.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz TheProb #10604 üzenetére
GC teljesen önthető habot készít; de nyilván ki kell tanulni az ő rigolyáit is. Ezenkívül nem használ az alu bojlernek a magas gőz hőfok sajnos, de ettől függetlenül rengetegen haboznak vele.
Az automata hab funkció szerintem mindig kamu, ha artot önteni szeretnél. Paplanhabra jó viszont.
Az őrlőkre majd hozzáértőbb válaszol.habosítás: zsírosabb tejet könnyebb, de nem alapfeltétel. A magas fehérjetartalom a fontos kritérium; a bolti tejek ritkán mennek 3% alá, de ritkán 3,2% föké. A kifli szlovák teje asszem 4%, ami kiemelkedő. A kistermelői tejek tudnak ennél komolyabbat, akár jóval. Meg biztos az ilyen bűn drága barista tejek is. Jobb infóm nincs, leszoktam a (z állati) tejről és ezt tudom tanácsolni mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
flash-
veterán
válasz cSuwwi #10530 üzenetére
köszönöm ! sokszor értetlenkednek amikor espresso -t kérek feketen es visszakerdeznek hogy tejet,cukrot ?azért bizonytalanodtam el hogy akkor most ez aa standard elnevezes e?
Dedica ec685 : aki ezzel készít kapucziner meg hasoló kávékat (nem ujhullamosat hanem klasszikus félét pl velencei gondolások kedvence ) az milyen hőfokra állitja be? legmagasabb vagy standard?
[ Szerkesztve ]
"Embrace our fellow man, no longer vilified"
-
RetepNyaraB
veterán
válasz flash- #10609 üzenetére
Kérjél presszót minden nélkül. Azt nem lehet félreérteni
Amúgy ahol visszakérdeznek a "feketén" elhangzása után, ott inkább nem kell rendelni mégse.Dedica: itt csak kibicként, de ne legyen savanyú azt' ennyi. Én klasszik blendeket, pláne robis vonalon minél alacsonyabb hővel etetnék.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
őstag
válasz flash- #10609 üzenetére
Attól, hogy feketén kéred (nem kérsz bele tejet semmilyen formában), még cukrot kérhetnél bele.. a tejszín mondjuk már kicsit indokolatlan, de gondolom ez a standard kérdés.
(Miközben ezt írom, nem egy speciality kávézó van a fejemben, hanem bármilyen hely, ami árul kávét is.)"... and I hope you have a great day!"
-
RetepNyaraB
veterán
-
Mortein
tag
válasz TheProb #10604 üzenetére
Nekem Bambino Plusom van, és a tejhabosító részével nagyon meg vagyok elégedve, 1,5-es tejből is tudott elfogadható habot csinálni. Nagy előnye, hogy automata, nincs vele pepecselés lefőzöm a kávét, bedobom alá a tejet, mire előveszem megcukrozom a kávém kész is, és önthetem rá. Nyilván nem ezzel fogod a legjobb latte-artot készíteni, de amire ki lett találva arra jó.
-
őstag
A tejhab-témához: nem szoktam ilyet készíteni, de mivel tervezek hamarosan egy normálisabb presszókávé-főzőt venni (amiben lesz ilyen), szerintetek a Vitasia kókusztejből nem lehet, hogy szuper tejhab / krém készülne? 699 Ft, ezt duplájára higítva is megvan a 10% feletti zsírtartalom... [kép] [kép] [kép]
Amúgy az állati tejekre vonatkozóan egyetértek RetepNyaraB kollégával: felejtsétek el. Hosszú távon komoly problémákat okoz - és ahogy anyatejet sem iszunk felnőttként... De erősen OFF már ez. -
capafog23
őstag
Ki mit iszik most? kéne 2kg kv-t rendelnem
Max ár 10-12 ezer/kg
-
RetepNyaraB
veterán
válasz capafog23 #10615 üzenetére
Én most próbálok rá a Mathias Rex pörkölőre. 8200Ft kilós ár igen-igen kedvező egy magát specialtyként aposztrofáló cégnél. Aztán kiderül mit tud. Nem várok el 20k\kg minőséget, de ez az avx-nél is olcsóbb és single origin.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
Fross
csendes újonc
válasz RetepNyaraB #10617 üzenetére
Erről majd ha lehet szeretném a tapasztalatokat olvasni. Hasonló árkategóriában keresek én is kávét
-
addikt
válasz RetepNyaraB #10617 üzenetére
Szimpi az oladal és nagyon barátságos áron vannak a kv-k (8000-től full arabica )
Jók ezek a grafikák
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
nagyúr
Jó grafikák. Lidl
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
tuzpenge
őstag
válasz RetepNyaraB #10617 üzenetére
Engem is érdekelne majd a véleményed róla. Viszont a 8200 Ft/ kg hogy jött ki? Az oldalukon a legolcsóbb is 2590 Ft/250 gr és nem is látok kilós kiszerelést..
ˣ
-
tuzpenge
őstag
-
senior tag
válasz RetepNyaraB #10617 üzenetére
Hát erre kiváncsi leszek! Nekem eddig az összes hasonló próbálkozás a kukában végezte ( olcsó húsnak híg a leve ), remélem Te nem jársz így !
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
RetepNyaraB
veterán
válasz sz.zs. #10632 üzenetére
Majd' egy hónapig úgyis állni fog - még kb.5-600g cucc van soron, meg egy teljes kiló Kalmár.
Gondolom nem specialtyból dolgoznak, ez a babok leírásából gyanús. Mikor nem ízjegyeket emlegetnek, hanem a mexikói lankák porán megcsillanó nap hevét, akkor már röhögök. De hát próba.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
kmarci25
veterán
válasz Mortein #10613 üzenetére
Hát, a Bambino plus pont latte art-ra nem alkalmas. Paplanhabot készít automatikusan, arra jó, de azzal rajzolni nem fogsz semmit. Lehet vele azt is, de akkor manuálisan kell a habot készíteni. Automatán viszont mindenből csinál valamilyen habot, csak éppen nem olyat, amivel lehetne kezdeni valamit. Ha csak arra kell, hogy habos legyen a kávé, akkor tök jó, ha fancy-zni akarsz és tudsz is, akkor meg úgyis kézzel fogod a habot gőzölni.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
tyuli76
tag
Sziasztok!
Vettem egy Graef 800 darálót és GC 2014 gépet.
Sehogy nem jön össze egy jó habos kávé.Ha nagyon finomra darálom,akkor nem nyomja át a vizet,durván meg átlátszó a kávé.
Van valaki Fejér megyében,vagy Veszprém környékén aki megtudja nézni,h esetleg nem e rossza gép,vagy én vagyok a béna? -
őstag
válasz tyuli76 #10641 üzenetére
Az automata gépek is nyomásfokozással működnek - egy adott nyomáson nyit mechanikusan egy szelep (vagy csak egy szűkítő van benne tulajdonképpen egy darab lyuk a kosár alján), ami miatt akármilyen kávéra is képes habot "csinálni", de attól az nem crema.
Nem, nem vettem De kezdésnek valami közepes-sötét babot javasolnék, kevésbé háklis, hamarabb lesz vele sikerélményed szerintem"... and I hope you have a great day!"
-
őstag
Sziasztok!
Olvasom a fórumot egy ideje, de sajnos mivel sok korábbi ajánlatkérésre nem találtam választ, így nem nagyon jutok előre
Napi 1, max 2 presszókávéhoz szeretnék egy kezdő szintnek megfelelő karos gépet venni. CM702-es őrlőm van, ez maradna, teljesen jó számomra.
A keret kb. 80, max. 100 00 Ft, amibe új vagy használt gép is belefér. Olvastam PID-ről, OVP-ről, háromútú szelepről, alu/rézkazánról stb., de őszintén szólva, nem akarok nyakig belemerülni - én csak az alapokat szeretném, de azt hosszútávon (bár később egy precíziós felsőszűrőt és egy nyitott kart azért kipróbálnék )
Kávéból az avx-en, vagy a fórumban ajánlott pörkölőktől tervezek vásárolni.
Tejhabosítás nem fontos.AVX gépek jók - pl. a TB1? Vagy a "híres" hófehérke? Vagy spóroljak még inkább egy Lelit Annára? Vagy más netán
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
-
addikt
válasz tyuli76 #10640 üzenetére
A hiba NEM az ön készülékében van
Biztos leírták, de pár "összetevőnek" össze kell jönni a jó italhoz:
- őrlemény finomsága
- őrlemény mennyisége
- őrlemény tömörsége
ezekhez hozzájön:
- a kosár (milyen, mekkora, mennyi lyuk van rajta -> ehhez kell belőni a fenti hármast)
- puck screen (van / nincs)
- maga a főző (milyen hőfokon, nyomáson próbálja átpréselni a vizet a pogácsán).
- és persze a bab minőségeHa ezek összejönnek már kész is a finom ital
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Jolida
tag
válasz tyuli76 #10648 üzenetére
A jobb szélső (mindkét képen) a jobb (sic!) megoldás.
A másik két fajtával nekem sose sikerült konzisztensen jó kávét csinálni.
Elég nagynak tűnik a jobb oldali kosár, 20gr-os? Mi van az oldalára írva?Én a puck alá rakok Aeropress papírt, így kevésbé szennyeződik.
Méred a babot és a lefőtt kv súlyát, vagy szemmértékkel dolgozol?
Ha az utóbbi, a 100 Forintos próbát azért meg kéne ejteni (első körben puck nélkül). -
RetepNyaraB
veterán
válasz tailor #10645 üzenetére
Van 100 rugód és nem fontos a tej, akkor szívből ajánlok egy flair neo flexet, vagy classicot nyomásmérővel. Ez megáll pont alatta (a classic valamivel felette) és nagyon sok pénzig bezárólag gyakorlatilag kimaxoltad a kávézást - és bele is merültél nyakig
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen