- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Netfone
- Egyre közelebb a Poco F6 startja
- Bemutatta első fejhallgatóját a Sonos
- Bugfix van, magyarázat nincs az iOS-ben újra feltűnő, korábban törölt fotókra
- Nokia 3210 - felélni az örökséget
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Realme GT Master Edition - mestermunka
Hirdetés
-
AMD Radeon undervolt/overclock
lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...
-
Fellebbezett az EU-ban az Apple, amelyet kongói botrány fenyeget
it Miközben az EU-ban 1,84 milliárd eurós, trösztellenes bírság ellen fellebbezett az Apple, addig a Kongói Demokratikus Köztársaság ügyvédei új bizonyítékokkal szolgáltak arra vonatkozóan, hogy az almás cég konfliktuszónákból szerzi az ellátási láncnak a nyersanyagokat.
-
Galax GeForce RTX kártyák jönnek a szűkösebb házakba
ph A gyártó Super sorozatú, 12, valamint 16 GB VRAM-mal ellátott megoldásai a szabadba nyomják a meleg levegőt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
#64905664
törölt tag
Szia.
Mivel nem akarsz túl nagyot ugrani - az 100-on jóval többe kerülne a többi meg a másik topik lakók szerint félmegoldás vagy annyi sem - én lefelé váltanék. Egy Bialetti Moka vagy neked tetsző kotyogó kb 14 e, egy belépő szintű daráló/őrlő ami már a jobbak szerint is elfogadható kb 35 e példúl a Graef (én ezeket még januári árban tudom, akkor vettem) és akkor nem kell kompromisszum, ehhez még elengedhetetlen a minőségi kávé. Mert milyen válaszokat kaphatsz? Egy elfogadott profi daráló ami elengedhetetlen a jó kávéhoz de különösen az espressóhoz, 90-nél kezdődik. Az új karos gépek kerülendők, a jobbak által javasolt használt karos viszont megint csak 100-on felül van és ehhez még találnod is kéne. És ha végig olvasod a másik topikot el fogsz borzadni, hogy mi vár még rád. Ezért írtam, hogy vettem egy megfelelő kotyeszt megfelelő darálót és nem téglát, nem őrölt anyagot, hanem megbízható helyről rendelt szemes kávét iszom amit magam darálok az akció előtt és meg vagyok elégedve. Persze más tészta, ha te igazi espressót akarsz inni.
[ Szerkesztve ]
-
#64905664
törölt tag
Bocsi, ezt elfelejtettem: én is nespressó kapszulásról váltottam van kicsi és nagy kapszulásom is. És nem a kapszula eldobásos mizéria miatt váltottam, a többi hátúlütője miatt. És nekem is alaposan meg kellett rágnom mivel folytassam, a kávét mindenképpen imádom. De az espresso- karos módszer egyáltalán szóba sem jöhetett, a boltok tömve vannak automata gépekkel de a hozzáértők egyetlen egy fajtát sem javasolnak mert azzal sem iszunk igazi espressó kávét, akkor meg maradt a legegyszerűbb.
-
#64905664
törölt tag
Kotyogós vásárlásnál vigyázni kell erre. Tudni kell a saját főzőlap minimum átmérőjét és a leendő főző talp átmérőjét. Én direkt indukcióshoz vettem úgy, hogy a főzőlapom leírásában az áll, hogy a legkisebb edény talpa min. 12 cm lehet. Mivel az én 4 személyes bialetti mokám talpa 10 cm-es, rögtön vettem vele az indukciós főzőlapra való közbetét alátétet is. Aztán kiderült, hogy nem kell az alátét, azóta is dísz 1 szegre akasztva mivel a főzőm vígan üzemel nélküle is.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
Persze, hogy megy elektromoson. Nyilván indukción csak az acél tartályos verzió.
De a kotyesz az nem presszó. Döntened kell.
A POD még mindig jó alternatíva, csak nem szabad nézni a kv árát"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
waxos
csendes tag
A Gaggia Classicból szerintem csak a 2015 és 2018 közötti nem ajánlott. A 2018 utáni (fut Gaggia Classic Pro néven is) már megint ajánlható, bár a legelső verzió talán jobban tuningolható. Őrlőben a Graef 40 alatt elérhető, és sokan használják. Egyébként meg görgess vissza párat, és lehet 100 alatt is össze tudsz hozni egy kezdő szettet.
-
inf3rno
nagyúr
Én aliról rendeltem, végülis működik, az egyedüli, ami nagyon zavar benne, hogy alul két lyuk van, és ez pont a kettő közé csöpög és fröcsög szét mindent beterítve. A másik, ami zavar, hogyha nem mosom rendszeresen, akkor egy apró dugulás miatt is elkezd másfele spriccelni, mint a zuhanyrózsa kb., aminek szintén az az eredménye, hogy mindent beterít. Sűrűn takarítjuk az asztalt, de így is áldatlan állapotok vannak miatta. A kávé viszont megéri meg így is, nekem legalábbis annyival jobb a nyomásfokozósnál.
Buliban hasznos! =]
-
balazs0726
csendes tag
Én szoktam vele tulipánt meg szívet. Nem a legszebbek, de a páromnak tetszik. Kis gyakorlással lehetne javítani rajta szerintem. 350ml-s kiöntőben gőzölök 200ml tejet, ami két kisebb cappuccinora elég, de általában a második nem szokott sikerülni, mert a végén már túl sok a hab.
-
balazs0726
csendes tag
Panarello nélkül, viszont a szilikonfej tetejét gyorskötözővel rögzítettem, miután egyszer lerepült róla habosítás közben bele a tejbe... Amúgy le lehet cserélni Rancilio Silvia Steam Wand-ra is a gyári csövet, de még odáig nem jutottam. YouTube-on van pár videó hogyan kell, de meg kell hozzá bontani a gépet így a gari is ugrik valószínűleg.
-
Dyde
aktív tag
Az durva, nekem tegnap jött meg ugyanez a kombó (dedica+cm702) hát a legfinomabb őrléssel bepróbáltam a gyári 2adagos kosárral, le tampereltem és konkrétan 1 csepp nem jött ki a gépből, kb elindulás után mintha leállította volna magát a gép, aztán vissza vettem az őrlést durvára és kipróbáltam az 1 adagos kosarat ott már működött. Uh gondolom túl "jó" volt a tömítésem
-
Osynho
addikt
Az a kávé inkább sötét pörkölésű, mint világos (illetve viszonylag magas a Robusta tartalma, ezért számomra kicsit karcos az íze). Mivel ennyi idő után döglöttnek tekinthető, így az őrlő mostani beállításai irrelevánsak egy frissen pörkölt kávéhoz képest. Illetve, mivel nyomásfokozós kart használsz, eleve nincs akkora jelentősége az őrlésnek, tamperelésnek.
-
_NCT
őstag
Akit édekel, Dedica hőmérséklet tesztelés, kicsit profibban. Elég jól leírja a dolgokat.
Sajna akkor ez van, ezen már csak a PI(D)ócás ember segíthet…
[ Szerkesztve ]
-
balazs0726
csendes tag
-
pecsenye88
csendes tag
Elnézést, hogy közbeszólok, de nekem is ugyan ez a kombinációm van, nemrég szereztem be. Első vásárolt kávé próbálkozásom, nekem sikerült a "nagykönyv" szerint 14g őrleményből, 25 mp alatt 60g-ot kinyerni (dupla presszó), mindezt "7-es állásba", magyarul a legfinomabb állástól nézve a 7. rovátka. Ez idáig rendben is van, viszont nekem nagy problémám az a Dedica-val, hogy a 14g őrlemény éppen belefér a gyári kétszemélyes kosárba. Megvan az őrlés, disztribútort is használok, tamperelek és itt jön a probléma. A gépbe a portafiltert "betekerni" annyira nehéz, hogy konkrétan tépni kell. Az őrlemény hozzáér feltehetőleg a gép szűrőjéhez. Mit csinálok rosszul? Hiszen ez még "csak" a 14g. Nekem nem is kell több, de olvasok 18g-os recepteket is. Az már egyszerűen bele se fér. Amikor szándékosan kevesebb őrleményt használok, akkor simán "bemegy" a helyére a portafilter, de 14g már egyszerűen nagyon szenvedős, "rátépős". Valami tapasztalat?
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
Aha. Bocs. Sztenderd karból indultam ki, ott nem számít. Ha ki lehet operálni a rugót akkor az félmegoldás, mert felragadhat a szűrő a fejre és kellemetlen a forró vasakat piszkálni, feszegetni. Persze jól előkészített szűrő nem ragad fel, de lehetnek balesetek.
Som@@ fenntartom, hogy tanulásra a legolcsóbb is jó. Etttől még világos, hogy az IMS jobb. Egyébként nem néztem meg konkrétan az oldalt és nem gondoltam, hogy árul ims szűrőt Dedicára. Ha van kedved kicsengetni érte a pénzt, jobban jársz vele természetesen. Ez még mindig aprópénz mondjuk egy húsz rugós vst-hez képest.
Hogy világos legyen: szűrők esetében kettő számít: a geometria ill. a lyukak minősége. A kínaiak általában remekül koppintják a nemkínai mérnökök által gondosan kitalált geót, de a lukakat már valami kőbaltával robbantják bele - ez mikrokamerás felvételeken remekül látszik és nagyban befolyásolja a shot lefolyását.
[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
RetepNyaraB
veterán
A tamper meglepően sokat számít, pedig egy nagyon egyszerű munkafolyamat. Annak sincs értelme, ha túllihegik, de igen egyszerű félretömöríteni, és/vagy a szűrőben rosszul eloszlatni a cuccot. Eredménye lesz a savanyú (alulkivonatolt, csatornás), vagy savanyú/keserű (egyértelműen tömörítési hiba) ital. Én ma reggel öntöttem ki szégyenszemre egy adagot, meg se kóstoltam, annyira egyoldalasan folyt le. Erre jó a pucér kar.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
oszy
veterán
Ezen nem jön csak ott, ahol kell. Ráadásul miután összekeverem a kávét, akkor alig marad a habból. Ha magam csinálok habot (latte), akkor az ott marad a tetején. Arra gondoltam, hogy valahol be kellene állítani, hogy több tejet adagoljon. Ha be lehet úgy, hogy a kávé mennyisége maradjon. Mert az megfelelő.
Majd csinálok videót vagy képet a du-i főzéskor.
Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!
-
konzumpro
senior tag
Ha lejjebb veszed a hőfokot, talán ki tud hozni finomabb ízeket is a Pelliniből. És vedd minél rövidebbre a főzetet, hogy csak az aromásabb rész jöjjön ki a csípősen keserű összetevők előtt. Tejhez nekem is a világosabbak jönnek be, de eddig még mindig sikerült minden kávét megszelídíteni, sötétekhez alacsony hőfok és alulkivonatolás a megoldásom.
-
RetepNyaraB
veterán
Őrölt kv-t nem veszünk. Soha. Nincs kivétel. Mármint, ha bármi közünk van a kávékultúrához.
Én ha ajándékba kapok valamit amit kidobni kár lenne de kell a francnak, felrakom fácse zero waste csoportba. Általában pár perc alatt megvan a gazdi"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
senior tag
-
flash-
veterán
most a Graef cm800 az 40e Emagban,úgy vettem ki hogy jobban megéri mert visszaolvasva azt irta vki hogy szebben folyatja bele a karba a kávét illetve fémház miatt nincs statikus feltoltodes
nameg egyszerubb a kosáron állitani. apropó mennyit érdemes a kosáron majd állitani?"Embrace our fellow man, no longer vilified"
-
Beni2360
félisten
Én azt olvastam, hogy hosszú távon kedvezhet a rákos daganat kialakulásához.
Én több mint 50 éve 1 dl tej 2-3 db keksz és utána a kávé. Éhgyomorra a savas kávé,?[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
danbenzin
csendes tag
Szia. Én azt tapasztaltam, hogy még a Csibóbariszta a Dedicaból is jobb, mint bármelyik kávé amit automatából ittam. Mondjuk nincs sok tapasztalatom automata kávéfőzőkkel Azt a különbséget amit 2 kávé között érzel a Dedican valószínűleg az automatán nem éreznéd. Értelmét a külön darálónak a darálós automata mellett nem látom, annak pont az a lényege, hogy mindent is megcsinál egy gombnyomásra.
-
tDr1v3r
veterán
Tchibo-ról én is olvastam jót.
Barátnőmnek és a szüleinek Delonghi van (asszonynak régebbi Magnifica, szüleinek valami jóval modernebb érintőgombbal talán), ihatatlan kávét nem ittam még azokból - pedig kommersz kávéval tömik (asszonynál "ami akciós" és Frei, szülei Segafredo és Frei), de nem készít ihatatlanokat. Kommersz, nyilván, de két cukorral megiszom belőle a hosszút, nem egy Szarvasi borzalom szint.
Nekem (Gaggia New Baby 06 + Catler CG 8011, alis tamper, WDT és puck screen, tehát olcsóbb szett) nem irányvonal jelenleg - persze változhat ha majd sikerül asszonnyal összeköltözni - de értem hogy sokkal kényelmesebb, és a beállításokat állítgatva szerintem lehet jobb kávét is kihozni belőle mint alapban tud, csak nyilván sokkal több korlátja van mint a te (vagy az én) szettemnek. Szerintem ez olyan hogy beállítod, megszokod aztán kész. Csak ugye a mostani szettedhez képest a beállítások tényleg korlátozottak lesznek, nagyon is, de legalább konzisztens lesz mindig.
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest