Hirdetés

Aktív témák

  • ---Lasali---

    Közösségépítő

    válasz belaazallat #41606 üzenetére

    Valószínűleg a fűzés a baja igen. Valamint nem is a fűzés, hanem a felni, mert ezt a felnit jobban nem lehet befűzni..
    Egyszerűen logikátlan ez a felépítés.. a campagnolo-nak van a G3 as fűzése, ami egy jól kitalált csoportosítás, hátul.. szerintem arról koppinthatták le, hogy ez majd biztos jobban tetszik az embereknek.. aztán jobban veszik.. De teljesen idióta ez a felépítés.. egyszerűen ha megnézed merre mennek a küllők ki, akkor rengeteg olyan hely van, ahol nem lehet kihúzni belőle a 8 ast, meg ha megpróbálod, akkor máshol megy bele, valamint ütni fog.. javíthatatlan.. csak addig működik jól, ameddig a felnibe nincs semmiféle torzulás.

    Ugye ez úgy néz ki hogy van egy jobbra balra álló küllő, na most az egyik után nem húzza semmi se vissza a felnit, hanem van egy nagy köz küllők nélkül, majd csak utána jön az ellentétes oldal. Na hogyha ott van benne 8 as, ahol nincs küllő, nem tudsz semmit se csinálni.. az előtte levő küllőkön ha húzol vagy lazítasz, úgy elmászik az egész teljesen máshol.. megőrülsz.. plusz ugye ha egy küllőn lazítasz, a másikon ami közvetlen mellette van, húznod kell hogy ne menjen bele tojás, akkor meg megint szarban vagy mert a túl oldalon levő üres rész kezd elmenni arra amerre nem kéne...
    Nah ebből van még a 4 csoportos, az ugyan ez.. csak ott még amik voltak barátomnak, azok különféle küllő méretekkel voltak befűzve, azt hiszem 4 mérettel, a különböző küllő hossz oldalon belül, az meg katasztrófát okoz a kerékben.

    Ami ilyen csoportos küllőzésben jó, az a G3 a campától.
    Ott 3 küllő van egy csoportba. És úgy van megcsinálva, hogy a két széső küllő megy a hajtás oldal felé, ami ugye függőlegesebb, és nagyobb küllő feszesség kellene, a középső meg a bal oldalra, ami lazább, tehát itt kiegyenlítődik a küllő feszesség a félre centrírozott kerékben, mert a nagyobb terhelést 2 küllő veszi fel.

    (#41609) _seth_
    Nekem abba víz szokott lenni.. 1 pumpa meg egy belső nem hiszem hogy olyan nagy teher egy mezben..
    Amúgy ismerem ezt a módszert, bringáztam én is olyan csapattal akiknek az edzője ezt a megoldást preferálta.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák