Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • p_adam

    addikt

    válasz Stauffenberg #7450 üzenetére

    Ahogy az a Leica videó is kitér rá (kétszer!), erre is ugyanúgy rátehető ez a két szó: Vannak alternatívák.

    Igazából én se tudom, miért kezdtem el DSLR-ekkel foglalkozni. Biztos megsasoltam jópár hype videót a "legenda" Nikon D700 színeiről, stb.
    Sajnos vagy nem sajnos, de csak bólogatni tudok, hogy ez bizony Tényleg ilyen, a kezelése Tényleg jobb, mint más Nikon gépek, az AF Tényleg használható, a 12 megapixel Tényleg elegendő ezzel a szenzormérettel - meg tényleg jó nehéz és hangos, de a gyerekek ezt szeretik :) Stb. stb.
    Csak akkor meg nézem, hogy a legtöbb MILC kamerának miért Nem ilyen Jók a színei. Mért fejlődtünk vissza? Nem értem...

    De tudom még szemetelni a témát: egy Sony Alpha 850-be is sikerült belebotlanom. Nagy megdöbbenésemre 2000 expo se volt benne. Egy Ennyire Jó kamerában. Nem is értem...
    Hát, fiúk, lányok, részemről ebben a (digitális, markolat nélküli) vázban van "A" kereső (Minolta technológia, a minőség meg az ergonómia is pont ezért jók...).
    Egyetlen hátrány, hogy az Alpha 900-ban van ennek a spórolásmentes változata, és évekbe telhet, míg találok egyet hasonló állapotban. De innen már nincs visszaút, egy ilyen kelleni fog a gyűjteménybe véglegesen, persze nem mindegy, mennyiért.

    Ezzel a kamerával viszont tényleg átok a fókuszálás a D700-hoz képest, véget nem érő küzdelem, nem annyira "Mindenes" kamera. De van jutalom is, tényleg Élmény használni ezt is, és csak sokkal könnyebb mint a Nikon, felbontásban abszolút 2024-es szint. Bizony, a Nikon D3X-be került ugyanez a szenzor, és a Nikon mélyrepülése is kb. ezzel kezdődhetett, elkezdek mohó kapzsi módra 8000$-os árcédulát rakni rá, mikor a D3s csak 5200$ volt, az A900 csak 3000$, az A850 meg már csak 2000$, és így se figyelt rá szinte senki...

    Most meg 2500$-ért tényleg Mindenes Hibrid kamerát kaphat az ember (még mindig ezzel a felbontással :) ) aminél azt a legnagyobb nehézség kitalálni, hogy ez vajon mire Nem jó.
    Csak már kicsit ki is veszett belőlük az "Élet". Túl könnyű.

    1000 szónak is egy a vége, tele vagyunk jobbnál-jobb lehetőségekkel ismert, nem ismert MILC, kompakt, DSLR, stb. kamerák terén.
    De tényleg.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák