Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • p_adam

    addikt

    válasz Stauffenberg #7478 üzenetére

    Akinek a gép munkaeszköz, annak nem kell magyarázni, hogy mit miért választ, tudja ő maga, hogy mire van szüksége, mik az igényei.

    Ellenben a legtöbb vásárló nem ilyen. Hobbista.

    Nekik az talán fontosabb volna, hogy egy gépet mennyire élmény használni - ehelyett kapnak egy csomó feature-t, amire nincs szükségük és egyéb hátrányokat, ami nem feltétlen mindegy meg a MILC a technikáról szól, minél elavultabb, annál inkább esni fog az ára hamarosan.

    Attól hogy vannak ilyen új obik, itt az újon van a hangsúly. Nem olcsó. Ennyiért használtan ugyanúgy ki lehet építeni FF kitet is. Nem muszáj, de lehet csinálni okosabban is.

    Vannak jónak mondott vázak, mint ezek szerint az R7.

    Meg aztán vannak olyanok mint az R8, amit az internet szétfikáz, mert ez meg az nincs benne, holott tényleg komoly alternatiívája a kompakt gépeknek is. Van használható elektronikus zár, vagy lehet venni hozzá egy AC adaptert és használni állványon videózásra, nincs warp-olás ultranagylátókkal, stb. Meglepően sokoldalú cucc.
    Ilyen méretben kb. csak az A7CII van, és ugyanúgy vannak hátrányai. Az ár mindig változik, de jelenleg az R8 570ezer forint plusz kupon, az A7CII 900ezer forint. Egy kicsit ebbe gondoljuk bele, melyik kamera mit tud, milyen használni, milyen a kereső, LCD, stb. stb.

    Vagy ott van az R6, ami tényleg az A7III utáni egyik legjobb MILC váz volt, amikor kijött, nagyon sokat fejleszettek rajta. Most se gyengébb. Lényegesen jobb használni, mint az R7-et (lényegesen jobb kereső, jobb kezelés, jobb AF, sokkal halkabb, vibrációmentes zár, stb. stb.).
    Nem olyan extra dolog ez, szegmentálnak mindenhol. Csak épp egyes modellek ebből profitálnak, mások meg a rövidebbet húzzák.

    Ilyenekben van különbség, bár igazából mások meg pont ezért járnak jól, ezért árazzák le őket, ettől még nem lesznek gyengébbek semennyivel sem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák