Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jcvd

    tag

    Sziasztok!

    Sony W800-as sorozatú tulajokat kérdeznék.

    Vettem egy Sony 55W828B LED TV-t, mert számomra a gyönyörű 2D képminőség volt a lényeg. Sokat vacilláltam a Samsung és Sony között, végül ez a modell lett, meggyőzött, hogy sok plazma tulaj csak erre a típusra cserélte volna le a tévéjét.

    A héten üzemeltem be, pont este, sötét szoba, hát kaptam egy nagy pofont egyből: a beláthatósága pocsék! Oké, hogy szemből fogom nézni, de ahogy a fejem 20 centit le vagy fel megy, iszonyat sokat világosodik a kép. Arról már nem is beszélek, hogy mi van ha egy lépést teszek oldalra... [link]

    Ami kiverte igazán a biztosítékot, az a felhősödés. Mind a négy sarokban fehér foltok a LED megvilágítás miatt, illetve a képernyő közepén 3 focilabdányi összefüggő fehér folt. Szemből is látszott, de oldalra téve egy lépést olyan volt, mintha hipóval leöntötték volna a TV-t.

    Az már csak a hab a tortán, hogy pár nap elteltével észrevettem egy zöld halott pixelt is a képernyő közepén, de ahogy hallom a Sony egy darab halott pixelt szinte "garantál". 2 méterről már nem látni, szóval ez nem zavar.

    Ha ez nem lenne elég, észleltem olyan dolgot is, hogy filmeknél mikor mozgásban van a kép, akkor 3-4 hosszú, vízszintes csíkot látok a képernyőn, nagyon kitűnik mozgóképnél. Ilyesmi: [link] Ez viszont érdekes, mert ilyen a régebbi CCFL megvilágítás volt, nem a LED-es. Ez zavar a legjobban, mert hát mozgóképre lett véve a TV (mi másra?), így iszonyat zavaró, hogy 2015-ben csíkokat kell nézned. Akkor volt 10 éve ilyen, mikor TV tuner kártyáról TV-re toltam ki a képet és megtört az RCA kábel, akkor voltak ilyen "effektek".

    Ezek a dolgok úgy jöttek elő, hogy még csak a képbeállítást végeztem el és filmekbe tekergettem bele. Már ennyi hiba előjött és még egyetlen 90 perces filmet se néztem végig... :W Mi lesz itt később?

    A rengeteg tesztet amit elolvastam, semmit nem említettek ezekről a hibákról, mindig csak a 3D gyengeségét említették. Ennyi pénzért nekem ez tűrhetetlen. :O

Új hozzászólás Aktív témák