Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • blakey

    titán

    válasz s7evcsenko #32692 üzenetére

    Nem akarok én is kötekedni, de ha van egy fehér lapom, amit lefotózok, és ezt a kamera képe sárgásnak mutatja, akkor már eleve szar a kamera, nem?
    Vagy a fotós, egy jó fotóhoz érteni kell, megfelelő fényeket kell alkalmazni a kamera érzékenységéhez és addig állítgatni míg tökéletes nem lesz, egy tárgy fotózásához akár 20-100 fotó is "ellőhető" míg tökéletes nem lesz, persze egy fehér papír fotózását gyorsan meg lehet oldani egy kis állítgatással.

    Ha én ugyan azt a fehér lapot szeretném látni a TV-ben, mint amit mellé teszek, akkor mit kell tennem?
    Nem így kell megjhatározni a dolgokat, ahhoz vannak kalibráláshoz szánt tesztképek és ha a beállítás után a fotó mást mutat mint a valóság akkor jöhet pl. a Photoshop, vannak értékek amik az adott színt generálják, fehérnek is van egy értéke, a feketének is és így tovább, tehát egy előre meghatározott rendszer szerint lehet meghatározni a pontos színeket még akkor is ha nem kalibrált a monitor, tehát egy photoshoppal tökéletes, színhelyes fehéret vagy feketét tudsz eláéllítani anélkül, hogy kalibrált lenne a monitorod, más kérdés, hogy a rosszul beállított monitoron mást látsz.

    *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

Új hozzászólás Aktív témák