Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • a2d2

    addikt

    Sziasztok!

    Megjött tegnap az 55XF9005-ös TV, este tudtam nekiállni csak az összerakásnak meg tesztelésnek. Pár hete volt nálam egy TCL 55DC760-as kb 2/3 áron, azzal tudom összehasonlítani.

    Pozitívumok:

    - Sokkal stabilabb a rendszer. TCL-t azért küldtem vissza mert 2 hét alatt több hibát produkált mint az LG-m 6 év alatt. Ezt egyelőre nem sikerült kiakasztanom, egyszer sem volt újraindulás meg ilyenek.
    - Sokkal jobb a kép, a fehérszint, a színek, a mozgás, ...
    - Működőképes hbbtv.
    - exFAT-ot és NTFS-is benyeli a beépített lejátszója .TCL-nél a beépített csak NTFS-t kezelt (a rajta futó Kodi pedig exFAT-ot, érdekes volt) nekem meg az összes pendrive-om exFAT-ra van formázva PC-Android boxok miatt).
    - Jobb betekintési szög (TCL nagyon gyatra volt ilyen téren)

    Negatívumok (hátha tudtok valamelyikre megoldást):

    - Beépített tápkábel! Nagy mínusz pont a Sony tervezőmérnökeinek! Most komolyan, ennyire nem szivatott még meg egy gyártó sem, nem tértem napirendre felette. (Fali konzol van kiépítve alatta falba épített csatornával, ahol már az összes kábel át volt húzva, köztük a szokásos lecsatolható tápkábel is. Szerencsére összekötve a két kábelt be tudtam húzni a dugvillás kábelt a másikkal, de éppen hogy átfért és éppen hogy elgendő volt a hossza).
    - Android 7 van rajta és azt írja hogy naprakész, nem található frissítés (TCL-nél 8-ra lehetett első bekapcsolás után frissíteni).
    - Youtube 4k videók szaggatnak (nem mindegyik). Ugyanazokat néztem mint a TCL-en ugyanazzal a LAN kábellel. Arra gondolok hogy rosszul van beállítva valami buffer beállítás vagy gyenge a LAN adapter benne. Ma este kipróbálom AC-s WIFI-vel hogy mit szól hozzá.
    - Felhős! De nagyon. Ez a legbosszantóbb eddig. Csont fekete részeknél elsírom magam. Említettek más fórumokon valami mikroszálas áttörölgetést, ez hogy működik?
    - Sarkokban nem az igazi a homogenitás, ezen kívül egyszínű háttérnél erősebb vibrálást tapasztaltam (de simán lehet hogy valami képjavító funkció okozta).
    - Mintha a mikrofon gyengébb minőségű lenne, vagy nem tudom, TCL után többet hibázik a hangfelismerés, de ezt majd még tesztelem, lehet csak sok háttérzaj volt.
    - Viszi a H265-öt (pl 22GB-os Sully 4k HDR baromi jól néz ki rajta), viszi a 10 bites HEVC jellyfish demókat (120-ast szépen viszi, kipróbáltam még a 300-asat az már szaggatott), de pl a 9GB-os h265-os hevc Hotel Transylvania 3-at visszautasítja. Majd felrakom SPMC-t de ott meg a 10 bites megjelenítés lesz a gondja ha jól sejtem.
    - Aláraktam egy hangprojektort HDMI ARC-al és az a problémám hogy ha x percig nem kap hangot akkor lekapcsol a hangprojektor és átvált a TV beépített hangszórójára a hang. Ilyemsit kerestem hogy valami nem hallható folyamatos jelet tud-e küldeni ami ébren tartja a hangprojektort de nem találtam elsőre.

    Na ennyi volt az első pár óra termése, majd még tesztelem ezerrel.

    A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

Új hozzászólás Aktív témák