Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mexel

    veterán

    Egy ismerősöm is vett egy 55xf7005 tv-t akcióban, mert az enyém tetszett neki. Megnéztem nála, állítgattuk. Amit észrevettem, az kb ugyanolyan, esetleg kicsit erősebb vignettálás a sarkokban, és még valami amit nem is mondtam neki mert ő nem látta:
    A bal szélén a képernyőnek függőlegesen néha mintha egy kb fél-egy centis sávban kicsit világosabb lenne a kép, vagy mintha kb ott lenne még az a ragasztószalag ami gyárilag rajta van.
    Ritkán látszik, fehér vagy sötét - főleg homogén képnél nem venni észre, de sok jelenetnél pl tv adásoknál vagy filmeknél látom. Inkább kékes-zöldes-pirosas színeknél.
    Nem tudom hogy leírni, mintha a kép el lenne oldalra tolva egy régi crt-nél és ott már olyan mattabb lenne a szín, vagy nem is tudom. De valóban ritkán látszik, de mindenképpen jelen van.
    Nem panelhiba hanem olyan megvilágításhibának tűnik.
    Vagy olyan mintha valami oda tükröződne néha, és ott végig egy sávban kicsit világosabb vagy fakóbb lenne a kép. De kevés jelenetnél.

    Azért nem szóltam még mert nem tudom ez több tv-n is ott van-e, ez általános lehet, ha igen akkor nem szólok mert jobbat úgysem kap, vagy ez sokszor ilyen és nincs értelme cserélgetni.

    Az enyémet megnéztem, itt eddig nem láttam ilyet, de utána nagyon figyeltem és mintha itt is tapasztalnék ilyesmit ritkán, bár ahhoz nagyon kell nézni, és semmiképpen sem veszem úgy észre mint ott, vagy nem is látom igazán.

    Másnál is van ilyen?
    ( azért kicsit csalódtam a Sonyban - belépő szint ide vagy oda, még ez is drágább mint egy samu pl, és éppen ezekért nem akartam samut venni. Mielőtt jönne pár hsz hogy vegyek drágábbat, nem biztos hogy ez ott nincs jelen a vignettálásból kiindulva. A belépőszintnek nem azért kell belépőnek lennie mert hibás, hanem mert kevesebbet tud)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák