Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HussarF

    addikt

    válasz Dare2Live #9262 üzenetére

    Augusztusban megyek egy Transzalpinás/Transzfogarasi veretésre, aztán majd megnézem, hogy mi a helyzet most arrafelé. Legutóbb '17-ben voltam, Makón nyaraltunk és átmentünk Aradra, ha már ott volt közel. Ahogy átértünk a határon, mintha egyből megérkeztem volna a Balkánra. Amikor átérünk Ausztriából Mo.-ra, akkor is süllyed egy szintet a közlekedési kultúra, de a Mo. -> Románia átmenethez képest az szinte semmi. Felfestett körforgalmon egyenesen keresztülhaladó autók, az utcán keresztbe hosszába otthagyott ("leparkolt" autók), szétkúrt infrastruktúra... Az egy másik dimenzió. Persze, aztán lehet azóta már nem ilyen, egy ismerősöm is mondta, aki szokott járni, hogy ott már szinte jobbak az utak, mint itt.

    Egyébként egy ilyen IT/SSC ipart mennyi idő elpakolni az országból, ha olyanra fordulnak a körülmények? 1 hónap? Na mindegy, nem elvitatni akarom a román érdemeket csak sose fekete-fehérek ezek a dolgok.

    Nemrég olvastam Dél-Koreáról egy mélyrehatóbb elemzést, hogy mi áll az ő gazdasági csodájuk mögött. Sztem itt még nem volt belinkelve, de akinek van ideje, olvassa el, nekem tanulságos volt.
    Mi áll a dél-koreai fejlődés mögött, és mi az ára?

Új hozzászólás Aktív témák