Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • D55

    aktív tag

    válasz modflow #130740 üzenetére

    "behalt egy áramszünet után"

    Nincs a környéken olyan létesítmény, ahol sok induktív jellegű ipari fogyasztó üzemel, vagy esetleg neked otthon valami komolyabb villanymotor / szivattyú, esetleg sok hagyományos fénycső? Mert a vihar / villámcsapás más téma, de sima áramszünet esetén túlfeszültség úgy keletkezhet, ha induktív fogyasztók lekapcsolásánál a mágneses mező hirtelen összeomlik és ez képes a névlegesnél akár 2-3x magasabb feszültséget is visszarúgni a hálózatra.

    Ezen jó esetben egy sima túlfeszvédős elosztó már segíthet valamennyit, nekem is ilyenről megy minden kényesebb cucc itthon és több évtizedes távlatban sem szállt még el ilyen módon semmim itthon, beleértve a már kerek 2 éve szolgáló ugyanilyen Arris modemet sem (kivéve egy rokonom tesztelésre-hibakeresésre elhozott Codegen tápos gépe, az robbant egy kurva nagyot az arcomba, de ott már eleve ki-bekapcsolási jelenségek álltak a panaszok tárgyában :C )

    Amúgy hivatalosan csak a saját gyári tápegységével használható. Ez a gyakorlatban 12VDC névleges feszültséget takar, legalább 2,5A kimenet oldali terhelhetőséggel...

Új hozzászólás Aktív témák