Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Digidroid

    tag

    válasz bunddog #130801 üzenetére

    Szerintem a torrenttel lesz ott is a gond, nekem is egy kalap k@ki az egész pedig már saját routert is beüzemeltem:

    Torrent kliens bezár >> modem újraindít és minden tökéletes lesz, a torrent újraindításáig.

    Jó lenne, ha a vodafone-nak problémája van a torrent/peer-to-peer alapú fájl cserélők futtatásával, akkor ezt bele foglalnák az ászf-be, miszerint a hálózatukon ezen alkalmazások használata nem megengedett.

    Nálam most következő a helyzet:
    Itt kezdődött a probléma. Azóta kabelmania27 tanácsait követve a router üzemmódot kikapcsoltam és a fenti linkben említett router-t beszereztem és be is üzemeltem. Nos az alap problémám ezzel meg is oldódott, viszont jött a helyére új:
    - Ha fut a torrent, továbbra sem lehet a modem menüjébe belépni.
    És most a fő probléma:
    - Mikor bezárom a torrent klienst, rövid idővel ezután az internet kapcsolat nem elérhető, instabill (Az útválasztó internetes portja csatlakoztatva van, de az internetes szolgáltatás nem érhető el.) hibajelzés a router front paneljén. Abban az esetben, ha ismételten elindítom a torrent-et újfent elérhető az internetes hálózat, bezárom a klienst megint hálózati hiba tapasztalható. Ezt pár hete 5 alkalommal is eljátszottam mert nem akartam hinni a saját szememnek, majd az 5.-dik alkalom után a modem restart-loop-ba került 10 percen keresztül folyamatosan újra indult, én meg csak pislogtam :DDD .
    - Augusztus 23.-án volt egy közel 16 órás hálózati hiba, azóta van olyan nap hogy a CB. több alkalommal is magától újraindul, de van, hogy egész nap megy folyamatosan.

    Jelenleg az van, hogy mikor bezárom a torrent-et, és kikapcsolom a gépet már automatikusan indítom is újra a modemet különben nincs net, még reggel sem.
    A modembe belépni nem tudok, mint az a fenti képen is látható, a routerbe lépve ez a kép fogad:

    vagy:

    Amit eddig próbáltam de nem segített:
    - Router firmware frissítése
    - Modem/Roter közötti kábel ellenőrzése/cseréje (cat6)
    - Modem alaphelyzetbe állítása (ezután ismételten inaktiváltam rajta a router módot)
    - Router újraindítása, a hiba fellépését követően
    - Más DNS használata (Google)
    - A qBittorrent felfrissítése a legfrissebb verzióra
    - Kapcsolat felvétel a szolgáltatóval (A routerrel lesz a gond választ kaptam). Ami egyébként mindig tökéletesen működik, és bármikor pillanatok alatt tudok hozzá kapcsolódni mint wifi-n mint utp-n, nem úgy mint a modemhez, amely menüjének eléréséhez mindig hosszasan kell várakozni.

    Ami eddig működik:
    - A modemet minden alkalommal újra indítom a torrent bezárását követően.

    Esetleg, ha van valakinek valami tippje, hogy mitévő legyek illetve mit állítsak be, hogy ez az egész normálisan működjön anélkül, hogy állandóan újra kelljen indítanom a modemet a nap végeztével, azt nagyon megköszönném. :R

Új hozzászólás Aktív témák