Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ajalberto

    csendes tag

    Üdv Mindenkinek!

    Gondoltam megosztom a tapasztalataim veletek.

    2022. júliusában költöztünk a mostani albérletbe, szolgáltatás költöztetéssel. Akkor hoztunk magunkkal 1 db saját routert, TP-Link Archer AX10 és egy tv készüléket, Sony 55x80j. A szolgáltatásunk 500 MBit/s internet és családi HD csomag, kártyaolvasóval, NEM boxxal.

    A költözést követően cca. 2 hónap után és kb 10-15 telefonhívás és 2 modemcsere után beállt a szolgáltatás, működött minden rendben. Egészen idén márciusig, amikor is elkezdtek a tv csatornák kockásodni. Ez addig jutott kb 1 hónap alatt, hogy a HD adások nézhetetlenek, a nem HD adások nézhetőek egyedül. Mint utóbb kiderült, a vodafone CF olvasója és a Sony tv-k inkompatibilitása miatt van, belenyugodtunk, leleveleztem a sony-val, tudnak a hibáról, október-november tájékán kapják a szervízek az új alaplapokat és amelyik készülék garanciális, azokat díjmentesen javítják, alaplapcserével. Mondom magamnak, ez milyen klassz, csak akkor 7 hónapig miért volt jó(mellesleg, a vodafone web áruházában vásárolható a készülék)?

    Most viszont az internet kerget az őrületbe és már lassan a szerelők is, mert már lassan mást se hallok, csak hogy az én eszközeim dolgoznak vissza a vodafone-os CB box-nak és azért vannak fagyások. Elsőnek a TP-Link AX10-re mondták, hogy visszadolgozik a modemnek, azt lecseréltem egy mikrotik RB850Gx2-re, wifi ap-vel, annál változatlan maradt a hiba jelenség, jelesül: véletlen szerű sávszélesség esés a nap bármely szakában, modem leszakadások, modem újra indulások, elérhetetlen CB box.

    Most kb 1 hónapja váltottam mikrotik hap ax2-re és a jelenség ugyan az maradt.

    Létezhet, hogy 3 eszközből 3 visszadolgozik a modemnek???(bármit is értsenek vissza dolgozás alatt...)

    Kipróbáltam bridge és router módban is ugyan az a jelenség minden eszköznél.

    Ma is volt kint szerelő, a jelszintek jók, nincs ingadozás, minden remek. Tegnap délelőtt meg modem újraindulás, leszakadás is volt.

    Az elmúlt 3 hétben nem volt semmi gond, minden gond nélkül működött, cb box bármikor még vpn alól is elérhető volt.

    Miskolci panel lakás, rajtunk kívül még 1 felhasználó van olyan modemmel a lépcsőházban mint mi. A szerelő szerint, az 1000-es net modemje már nem olyan "érzékeny" mint a fekete cb box. Kérdem én, valóban stabilabb a gigabites modem, vagy csak marketing és pénzköltés? Mert már ott tartok, hogy ha itt azt mondjátok, hogy igen, jobb, akkor már kérem is a csomag módosítást.

Új hozzászólás Aktív témák