Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lao ce

    aktív tag

    válasz Noddy #15971 üzenetére

    "Nem kell semmilyen feltételnek megfelelned az Istennel való kapcsolatban. "
    jo, szoval nincs feltetel. ha valaki ugy eli meg istennel valo kapcsolatat hogy a bibliat tanulmanyozza az az o privat ugye, ha valaki nem teszi az is rendben van. ha nincs feltetel akkor nem a bibliatanulmanyoktol lesz valaki kereszteny. igyhat akkor vannak olyanok akik csakolyan keresztenyek mint te pedig talan nem is tudjak magukrol hogy azok, talan nincs is szavuk erre a vallasra azon a nyelven amit beszelnek.

    "De ennek része a Biblia tanulmányozása mint Isten kijelentése. Nem lehet megkerülni, de aki hívő az nem is akarja."
    szoval akkor megis muszaj, van feltetel. (sohaj)
    ez a te velemenyed mert igy hallottad masoktol, vagy a biblia kovetelmenye?

    - - -
    "De éppen te mondtad, hogy ha valaki nem a tao-t követi akkor nem lesz boldog, kieyensúlyozott, stb."
    ez igy van. de, nem azt jelenti hogy valaki taoista tudomanyokban jartas kell legyen kotelezoen ahhoz hogy a taoval harmoniaban eljen.

    oke, pelda. ott van mondjuk az akarmikori dalai lama. ezek az emberek total harmoniaban elnek a kornyezetukkel, kiegyensulyozottak, "sugaroznak" stb. de, nem taoistak. am, mekkora ostobasag lenne mar azt mondanom rajuk hogy rossz uton jarnak? nyilvan a sajat utjukat es sorsukat kovetik es kihozzak a maximumot ebbol. ezert a taoval harmoniaban elnek a sajat modjukon es lehetosegeikkel. en is csak azt teszem, mindenki azt teszi abban a melysegben amennyire telik tole.

    "Tehát követni kell a "mestereket", tanításokat és akkor a "jó" úton jár."
    nem kotelezo kovetni senkit. ha valakinek szuksege van ra akkor olvassa a taoista tanitasokat, keressen mestert. nekem szuksegem van ra hogy tanuljak errol, kulonben elsodrodok. mindenki maga donti el mi az ami neki mukodik.

    "Te is követhetnéd a saját utadat de mégse azt teszed. Megkötözöd magad a taoista tanokkal, mert boldog akarsz lenni. Illetve azt mondod így vagy boldog."
    mindenki a sajat utjat koveti. az en utam a taoizmus utja. mivel mukodik, ezert jarom ezt az utat.
    nem erzem hogy megkotozom magam tanokkal, nem korlatoznak semmiben. eleg nyitottnak tartom magam, bar hiszekenynek azert nem.

    - - -
    "Leírhatod nyugodtan."
    jo, leirom, de nem fog tetszeni. beszelgetsz az isteneddel.

    peldaul. ha megkerdezed tole, hogy milyen ruhat viselt amikor mondjuk lement kiszabaditani a zsidokat (mar nem nagyon emlekszem, tudod a jelek az ajton meg levagtak allatokat elotte), aztan, ha masok is megkerdeznek akkor ugyan az lenne az eredmeny mindenkinel? esetleg reszletek a bibliai sztorikkal kapcsolatban? noe kapafogu volt, elallo fulu es mar-mar gyanusan sokszor paskolgatta a csacsi feneket lent a barka homalyos sarkaban? :)

    altalanosan mondva: szamomra felfoghatalan, erthetetlen es ostoba bujni egy konyvet ha lehet eloben "beszelgetni" azzal aki ott volt helyben. am, megis, nincs uj info semmirol, csak a csocsalasa a reginek es veget nem ero vitak a bibliaban irtak ertelmezeserol. mar elnezest de a keresztenyek meg csak nem is egysegesek pedig ugyan ahhoz az istenhez beszelnek allitolag. ugyanmar, kerlek. ebbol az kovetkezik hogy nem beszel senki senkivel csak onmagaval. mindenki onmaga otli ki a valaszokat a az istennek cimzett kerdesekre, es ettol bizony pont olyan a keresztenyseg mint minden dolog mas a vilagon amit az emberek otlenek ki sajat kutfobol.

    nicht kompot

Új hozzászólás Aktív témák