Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #65675776

    törölt tag

    válasz Rommel6600 #1490 üzenetére

    Nem attól lesz valaki a legjobb pilóta, hogy Ő lőtte le a legtöbb gépet!!! Az keleti fronton sokkal könnyebb volt légi győzelmet elérni, Hartmann itt lőtte le mind a 352 áldozatát, amelyekből mindössze 7db volt amerikai Mustang! Hogy a keleti fronton mennyire könnyű volt győzelmet elérni, azt jól mutatja Günter Scheel, aki 71 bevetésen 72 légigyőzelmet aratott!

    Galland a sokkal komolyabb kihívást jelentő nyugati fronton lőtt le 104 gépet. Nem lett letiltva a repülésről, hanem General der Jagdfliegerré történt kinevezése után nem sok lehetősége és ideje volt bevetést repülni. Nem véletlenül részesítette előnyben a Fókát!

    A nyugati szövetségesek ellen a legtöbb légigyőzelmet Hans-Joachim Marseille érte el (158), de ebből 151-et Észak-Afrikában, ahol a nyugati frontra már nem megfelelő gépeket vetették be a szövetségesek (P-40, Spit V).

    Rudel NEM vadászpilóta volt, és a példaként való felhozása ott is sántít, hogy Ő Stukával repült!!! Csatarepülő volt.

    Legközelebb nézz utána amiről írsz! Mint a hsz elején említettem Hartmann 352 lgy-et aratott. 302-t senki, Gerhard Barkhorn 301-el a második (bár a Kestrel tesztelésekor egy példányt földhözvágott, és amikor kikászálódott belőle, állítólag azt mondta: (Dreihundert und zwo!) A harmadik Günther Rall 275-tel.

    A legeredményesebb orosz pilóta Ivan Kozsedub (62 lgy), második Alexander Pokriskin (59), a harmadik Grigori Recskalov (58).
    Az amerikaiaknál az első Richard Bong (40)
    A briteknél James Johnson (38).

    Vedd figyelembe, hogy az oroszok és a németek szinte soha a büdös életben nem hívták vissza pihenőre az alakulatokat, ellentétben a britekkel, amerikaiakkal. Ha érdekel egy ''közel'' teljes lista:Bővebben: link.
    Van a listában hiba is: a németek csak 10 lgy után nevezték a pilótákat Experte-nek, ami náluk az ász megfelelője.


    Mivel ez egy hardware fórum a te elméletedet lefordítom processzorra: a 2,66-os Cerka jobb az A64 FX57-nél, mert kemény 60MHz-el nagyobb az órajele.

Új hozzászólás Aktív témák