Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #65675776

    törölt tag

    válasz cikasz #1519 üzenetére

    Debrődi György. Lőszer nem fúródott a testébe, mert abból csak a lövedék hagyja el a fegyver csövét (meg persze a lőportöltet is, de az csak közvetlen közelről okoz sérülést). Egyébként gépágyúlövedékek voltak (20mm, SVAK).

    Az atombomba gyártásához nem kell nehézvíz, azt reaktorokban alkalmazzák moderátorként. Az atombomba gyártásához annyiban kapcsolódik, hogy a szaporító reaktorok egy bizonyos fajtája ilyen (szaporító reaktorokban állítják elő a plutóniumot). A németek viszont még fegyver minőségű uránt sem tudtak előállítani. Gondolkoztak viszont piszkos bombák gyártásán.


    Rommel6600: Hogy nehezebb volt nyugaton lgy-et elérni, ezt a Luftwaffe és a birodalom vezetői is tudták. Ennek következménye, hogy 40 nyugati lgy után automatikusan járt a Lovagkereszt, keleten még 100 után sem! Ott nagyot kellett alakítani, ha valaki meg akarta kapni.
    Szintén mutat valamit a nehézségekből, hogy nyugaton nem volt jellemző az egy bevetésen elért többszörös győzelem (a max talán 6 volt, de ez egy kirívó eset) ellentétben keleten (ott 13 volt a rekord,viszont sűrűn előfordult a 7-8/bevetés).

Új hozzászólás Aktív témák