Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gyantusz

    tag

    válasz szicsu #2419 üzenetére

    Arra való a diplomácia, hogy ez ne következzen be. Természetesen ez inteligencia és műveltség kérdése (adott ország vezetői felé -- felvilágosultság).
    Evidens, hogy ez is érdekharcok találkahelye (pl. fegyvergyárosok).
    Izráel katonai fölénye a térségben vitathatatlan, mind szárazföldön, mind levegőben!
    Egy külső támadást bármikor vissza tud verni hagyományos (nem NBC: atom-biológiai-vegyi) fegyverekkel is! Ezt az 1973-as ''Jom Kipur''-i háború bizonyítja, és onnantól a többi (pl. megelőző csapás 1981-ben az iraki osiraki atomerőműre, mint mityku is említette).
    Egyébként nem kell csodálkozni azon, hogy Izráelnek van! Egy olyan ország, aminek minden szomszédja és környezete azt szerette volna (ill. szeretné), hogy eltünjön a föld színéről, annak ez elemi érdeke volt (ld. 1967. júniusi ''Hatnapos háború'' előtti Heluan-i rakétaprogram Egyiptomban (német tudósokkal karöltve) - nem véletlen, hogy az izráeli légierő arra az országra csapott le legelőször - megelőző csapás, a rakéták pár hónapon belül bevetésre készek lettek volna). Ha pusztul az ''ő népe'', pusztuljon a másé is - hozzáállás (valamilyen szinten jogos is). Szóval, ha ott ''nuke'' lesz, akkor az totális lesz!
    De erről is lesz majd 1szer egy szösszenet...
    Érdekes volt a tegnapi Híradóban látni, hogy illegális zsidó telepeket számol fel az izráeli rendőrség / hadsereg: ''ostromgépekkel'' (homlokrakodókkal, rakodókanálban 3-4 rohamozó), pajzsokkal, gumibotokkal, bukókban felvértezett sereg esett neki a zsidó civileknek, a védők meg kövekkel, homokzsákokkal harcolt. Tiszta középkori hadviselés a XXI. században...

    Észak-Korea esete eléggé lehangoló!
    Valószínűnek tartom, hogy az ottani népek megdöntenék a fennálló rezsimet, ha lenne valaki, aki katonailag beavatkozna az érdekükben.
    De kinek áll ez érdekében (hogy katonái haljanak meg ott és a pénze kopjon)?
    Talán Japánnak igen, hisz a Koreai-félsziget amolyan tartományként / gyarmatként, ''kistestvérként'' szerepelt a történelmükben mindíg. Csak hát a nemzetközi jogi szabályozások...

    Örülj ifjú ember a fiatalságodnak! (A prédikátor könyve)

Új hozzászólás Aktív témák