Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gyantusz

    tag

    válasz szicsu #2516 üzenetére

    Megbíztak, ill. bevállaltam a DMK honlapját, mert senki sem csinálta már egy ideje (csak fel lett pakolva augusztus környékén és kész), nekem meg már ez kezdte szúrni a szememet:
    http://www.demak.hu
    [link]

    Úgyhogy a hét végétől ''vakargatom'' egy kicsit ezt az oldalt offlányban, amennyire időm engedi.
    Elvégre mi vagyunk az ország első és (eddig sajnos) egyetlen hivatalosan is bejegyzett makettező klubja (kb. 30-ból!), így illene már valamit mutani a digitális világ felé is (főleg külföldre).
    Az első frissítés majd úgy 4-5 hét múlva várható. Természetesen elsősorban a makettezés a fő csapásirány (civil és katonai ''járművek'' egyaránt), de ez idővel bővül majd (úgy év végére).
    Nagyjából ennyi.


    Más:
    Bismarck vs. Hood:
    Ludovic Kennedy: Óriások csatája - A Bismarck csatahajó üldözésének és elsüllyesztésének története (Európa Könyvkiadó Budapest, 1983.[link], Corvina Kiadó, 2001.[link])

    Mellesleg, ha jól rémlik a Galland-életrajzból, épp' a JG 26 ''Schlageter'' volt megbízva (JG: Jagdgeschwader = vadászezred), hogy fedezzék, ők adták (volna) a légi fedezetet, csak hát a gyökér Kriegsmarine nehogy már rá legyen utalva a Lutfwaffe-ra, ők is meg tudják oldani a hajó biztonságát. A hajó túlment a Me-109E-4-ek(?) hatótávján (hogy mi az istenért nem volt rajtuk póttank, azt nem tudom, mikor már a He-51-eken is volt spanyolban...), szóval szépen a vízbe taposták a hajót, mellesleg tök jogosan (önelégült gyökerek)!!!


    Málta:
    A sziget feletti légi háborúról, egészen pontosan az 1942. február-április között lezajlottakról viszonylag részletes - monográfia-jellegű - cikkek:
    AERO Magazin 2002/3., 57-61. o. - Málta ''csak'' egy sziget volt - I. rész
    AERO Magazin 2002/4., 57-61. o. - Málta ''csak'' egy sziget volt - II. rész

    Ez is fejezete a ''Miért voltak pancserek a németek a II. világháborúban'' c. esszémben.
    A sziget bevételére megtervezett hadművelet neve:
    Herkules-hadművelet. Jó ''googlizást''. :)


    Tengeralattjárókról:
    Sasold át újra azt a hsz-környéket és ráakadsz olyan szavakra, mint: szonár és ASDIC (Anti-submarine Detection Investigation Committee).

    [Szerkesztve]

    [Szerkesztve]

    Örülj ifjú ember a fiatalságodnak! (A prédikátor könyve)

Új hozzászólás Aktív témák