Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gyantusz

    tag

    válasz mityku #2626 üzenetére

    U-571: angol-amerikai
    Igazad lehet, valószínűleg én is ''betintáztam'' a film előtt, ha ennyire nem emlékszem rá...

    Pearl Harbor:
    Cuba ordibálása szerintem 4 db Browning M2 mögött volt, de lehet már ekkor sem voltam józan... (lehet én is vele őrjöngtem...)
    (Amúgy ha az volt, akkor az nehézgéppuska kategória, névleges űrméret 12,7 mm, de inkább az eredetit illik használni: .50 <25,4 mm * 0,5 = 12,7 mm>, lőszer .50 BMG),
    (mint írtam, az ágyú = 20 mm, vagy a feletti, az hogy ''gép'', az a töltési-ürítési folyamatot mutatja => öntöltő, és az, hogy valami automata, vagy félautomata, az az elsütő szerkezet milyenségét jelenti; a ''gépfegyverek'' (géppisztoly, -karabély, -puska, -ágyú) öntöltőek és automata elsütőszerkezettel rendelkeznek - amiben esetleg lehet tűznemet <egyes lövés, rögzített sorozat, sorozat> szabályozó alkatrész is)


    JagdPanther:
    A könyvben amúgy kettőnél több MH-60L-t vertek le az égből, a 2. roncs felett is kapott - azt hiszem - kettő is RPG-találatot, de mindegyik le tudott szállni a reptérre, ill. az egyik annak közelébe (1ik hajtóművének kakukk lett). A könyv bővebb elemzése (bár már olvasta mindenki): [link] kicsit ''bő lére'' lett eresztve... A film más utirányban lett felvéve, mint a könyv ([link]).
    Farokrotor-sérülések lereagálását tanítják mindegyik komoly légierőben, a Mi-24 esetén ez nem kap akkora hangsúlyt, mint daa-raa is említette, úgy van kialakítva a farok (asszmetrikus, ld.: [link]). Persze csak biz. seb.tartomány felett működik a dolog.
    A 160. SOAR-ban (Special Operation Aviation Regiment = Különleges Hadműveleti repülőezred --- US Army) a legjobbak legjobbjai repülnek, ki vannak képezve ilyen esetekre is. Az ezred nagyon sokat repül, szinte minden ''forró területen'' ott vannak.
    Egy gépük (a katonák ''fejkitakarása'' nem a véletlen műve!):
    [link] -> Walkarounds (felső menü)-> itt ''Helicopter walkarounds'' -> ''MH-60L Blackhawk Special Ops.''
    Matt feketék a gépek (általában, mivel éjszaka repülnek), gyári sorozatszámaik nincsenek felfestve.
    Ja, nevük: Night Stalkers = Éjszakai Vadászok.
    No és persze a Pentagon kölcsön adta a forgatásra azt a pár gépet legénységgel együtt.

    Én is OFF-olok (szokás szerint): ma este, 21:15-kor Duna TV: Apokalipszis most - The Director's Cut
    Alapmű.
    ENDOFF

    Örülj ifjú ember a fiatalságodnak! (A prédikátor könyve)

Új hozzászólás Aktív témák