Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gyantusz

    tag

    válasz Gyantusz #2818 üzenetére

    De hogy tovább ragozzam (csak így eszembe jutott most):
    Amiket ők kilőttek német harceszközöket: Pz III, IV, V, VI, StuG III, StuG IV, Hummel, Nashorn, stb. azokból is kiválló hadianyag-szállító vált (a Pz VI Tiger-t kivéve)! Amelyiknek bírta a motorja (és ép maradt), azt tovább hajtották, amelyiké nem, azt vagy feljavították, vagy vitték a kohókba, hogy újabb fegyverekké váljanak, de már a szovjet szabványoknak megfelelőek... :D (átalakulás?)
    Amelyek meg működtek (legénység elhagyat őket), azokat addig hajtották, ameddig bírták. A szovjet rögtönzó képesség legendás volt akkoriban, talán ma is az. Mindenféle baromságokat kitaláltak, csak hogy egy gép működni tudjon (evidens, mivel nem kaptak másikat). Utánna meg, ha végképp ''kilehelték a lelküket'', céltárgyakká váltak, aztán mikor már végleg miszlikké lőtték őket => usgyi a kohókban... Szóval ez a gazdaságos újrafelhasználás.
    Kocsog-gyökér-banda egyetlen-egy darab Királytigrist sem hagyott az utókornak, amiket itthon hagytak el és/vagy lőttek szét! Pedig volt Magyarországon jócskán belőlük is!
    Amelyik harci eszköz meg szerencsés volt, az ment a múzeumokba. Ilyen például a Kubinka-i Múzeum (állítólag még magyar felségjelű CR.42 is van benne, elzárva a nagyközönség elől! No és az egyetlen, Földön fennmaradt Zrínyi II. önjáró ''rohamlöveg'' is ott található meg!).
    Mi ez, ha nem logikus, racionális megoldás.
    Természetesen ezt a németek is alkalmazták, frankón megbonyolítva a logisztikai ellátásukat (pl. Csehszlovák és francia fegyverek: harckocsik, tehergépjárművek és motorok, kézifegyverek, ''erőgépek''-hajtóművek, stb.).
    Az meg a másik dolog, hogy a szovjeté ezt kibírta (mert sajátból annyit gyártottak, mint a szemét), a németé meg nem...

    Örülj ifjú ember a fiatalságodnak! (A prédikátor könyve)

Új hozzászólás Aktív témák