Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dorian

    félisten

    Ha már a fehérje volt a téma, érdekes lehet. Talán mégsem baj, ha a fehérjeport glicinnel "ütik fel", igaz nem izomépítő aminosav, hanem más miatt kell belőle extra bevitel:

    "Az elmúlt 20-25 évben számos olyan kutatás látott napvilágot, mely szerint a húsok, de főképpen a vöröshúsok – és általában a színhúsok - növelik egy csomó krónikus betegség kockázatát.Túl azon, hogy sokan feldolgozott és káros ízfokozókkal és tartósítószerekkel szennyezett hústerméket esznek, van itt egy másik gond is, ez pedig a színhús metionin tartalma.A metionin egy úgynevezett esszenciális aminosav, vagy szükségünk van rá külső forrásból. De mint minden esetben, ebből nem kevés, nem sők – hanem elegendő kell. Márpedig a sok metionint tartalmazó színhúsok szegények egy másik aminósavban, a glicinben.A glicint régen egyszerű volt biztosítanunk, hiszen a kollagénben található meg nagy mennyiségben, ezt pedig a megevett állat bőre, csontja, az abból főzött leves bőven tartalmazta.Ha pedig a glicinből keveset viszünk be, a metionin lesz a domináns ebben a kapcsolatban, akkor a metionin a szervezetben homocisztenné alakul, amely magas szintje szoros kapcsolatot mutat a szív és érrendszeri betegségek kialakulásával.A tudósok úgy gondolják, hogy minden gramm metionin esetén 0.5-1 gramm glicinre lenne szükségünk, és ennyit szinte senki sem visz be. Ha nem az izomépítés a cél, a napi fehérje szükségleted nagyjából 1.2-1.5 gramm / testsúlykilógramm. Mit mond erről Dr. Chris Masterjohn?„Tegyük fel például, hogy súlyod 75 kg, és minimális fehérjeigényed 75 gramm naponta. Az izomtömeged próbálod növelni , így napi 150 gramm fehérjét fogyasztasz. Ha ez mind nem kollagén állati fehérje, akkor az első 75 gramm proteinhez hozzáadhatsz 7,5 gramm kollagént, majd a következő 75 gramm proteinhez 15 gramm kollagént, így a napi teljes kollagén 22,5 gramm lesz.
    Hadd jegyezzem meg, hogy egyes ízületi problémák esetén az úgynevezett UC-II kollagén lehet nagy segítség. Embereken és kutyákon végzett vizsgálatok szerint az UC-II hatékonyabbnak bizonyult, mint a glükózamin és kondroitin-szulfát leggyakrabban használt kombinációja, ha a cél a fájdalom és gyulladás csökkentése volt a cél."

    Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

Új hozzászólás Aktív témák