Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Viszlát

    addikt

    válasz stangli #24549 üzenetére

    Azért a Postának ne higgy el mindent elsőre, megpróbálom röviden összefoglalni, hogy velem mit játszottak el.

    Miután kiderült, hogy a Postánál van biztosítva az illető, nyomoztam kicsit és kiderült, hogy nincs irodájuk csak Budán, de bármelyik postán le lehet adni a kárbejelentőt. Be is mentem a helyi főpostára, ahol el akarták venni, mondván, hogy ők is csak felpostázzák a központba, helyben nem történik semmi. Kértem, hogy ha az eredetit akarják felküldeni, akkor legyenek szívesek készíteni nekem egy pöcsétes, aláírt fénymásolatot, vagy másoljanak maguknak egyet, hitelesítse valaki a központjuk számára és az eredeti marad nálam. Nem nagyon értették, hogy mi bajom van, úgyhogy elmagyaráztam nekik, hogy ezen a darab papíron kívül semmi nincs a kezemben amivel a káreseményt és részleteit igazolni tudom. De hát, hogy ilyet sose szoktak, meg eddig senkit sem zavart, vakarták a fejüket, a fiókvezető végül legyintve egyet irányomba (suttyóparaszt), odaszólt az egyik ügyintézőnek, hogy csináljátok meg neki (az eredetit küldték fel, én meg kaptam egy pecsétes, két tanú által aláírt fénymásolatot).

    Nem tudom most mi a helyzet, de akkoriban még nem volt a Postának saját kárfelmérője, úgyhogy mondták, hogy várjak türelemmel, pár napon belül jelentkezik az ember akivel szerződésben vannak. Két hetet vártam, de semmi, próbáltam felhívni a megadott központi számot, de sosem vették fel. Újabb hét telt el, nem volt mit tenni, szabit vettem ki és felmentem a budai irodába (az egyetlen fellelhető címe volt a Posta biztosítónak), ami egy világvégén eldugott, átalakított családi ház egyik kis szobáját jelentette, ahol egy darab hölgyemény üldögélt és hagyta masszívan figyelmen kívül a telefoncsörgést. Közöltem ki vagyok és mit szeretnék, láthatólag nagyon idegesítette, hogy vettem a fáradságot és elmentem, elkérte a rendszámot, majd heves kattintgatás után kijelentette, hogy nincs a rendszerükben ezzel a rendszámmal káresemény. Bizonygattam neki, hogy de hát már három hete, hogy a postának átadtam, képtelenség, hogy ne érjen ide. Márpedig nincs, nem is volt. Kérdezem, hogy mit lehet tenni ilyenkor? Sajnos semmit, a kárbejelentő ha elveszett, akkor az nagyon sajnálatos, de ők anélkül nem tudnak mit tenni.

    Na a nő arcát látni kellett volna, amikor elővettem a pecsétes, aláírt fénymásolatot, igen érdekes színeket produkált a feje. :) Hebegett-habogott, hogy akkor beviszi újra, de mégiscsak kéne az eredeti, nem tudja, hogy ezt elfogadhatja-e. Javasoltam neki, hogy nyugodtan hívja fel a postát ahol feladtam, meg ellenőrizze le, hogy akik aláírták, tényleg ott dolgoznak-e. Meg is tette, majd nekiállt felvinni a rendszerbe újra. Azért még bepróbálkozott a végén, hogy a fénymásolatomat eltenné, de nagyon nem erőltette.

    Ezért mondom, hogy jól járj utána a dolgoknak, mielőtt bármit is elhiszel nekik, jóindulatot semmiképpen ne feltételezz részükről. Hozzáteszem, újabb két hétbe telt mire a kárfelmérő megnézte az autót, ami után egyből gyorsított kárrendezést ajánlottak fel, elfogadtam, aláírtuk, aztán csesztek küldeni a pénzt. Próbálkoztam mindenfélével, végül egy ügyvéd segítségével sikerült kb. fél év után megijeszteni őket annyira, hogy fizessenek, természetesen akkor már nem a gyorskárt...

    [ Szerkesztve ]

    "How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

Új hozzászólás Aktív témák