Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • qssoi

    csendes tag

    válasz tibor.sz #69869 üzenetére

    Kösz srácok a segítséget!

    tboy93
    Beszéltem Imivel rögtön, ahogy ajánlottad a hónap közepén, de sajna szabin volt/van. Október elején kezd és onnan még hetek lettek volna.

    tibor.sz
    A történet.
    Nyár elején vettem az autót, honosítanom is kellett. Eddig csupa szívás volt. Vezérlést (Gates csomag vízpumpával, görgővel, szíjjal) Féktárcsa+betét (TRW) meg izzócserék, ködlámpákat, kipufogót javítottak. Ebből is lehetetlen duplavégőt kapni, se bontott, se utángyártott...
    A CRX-ben meg komplett futóművet is kellett vennem, sárga Bilstein volt alatta, az esélytelen volt vizsgán.

    Vizsga meglett. Zajos váltóval is. De a szerelőm nem vállalta a váltójavítást. Nagyon hangos volt a váltó, nem mertem használni. Az feltűnt, h lassú a gép. Volt ez típus nekem korábban is, nem így emlékeztem rá.
    Imi után kerestem neten váltójavítást, volt jópár kísérletem. Csak olyan érzésem volt mindegyiknél, h mé' minket akarsz választani...
    Végül találtam tök véletlen, olyan oldalon(!) amire álmomban nem gondoltam volna hondás szerelőt. Ezen a héten szerdán találtam őket! (É-Budai agglomeráció)

    Hívom, csajszi veszi fel.
    Zúg a váltóm, közbe vág: ha kinyomod elhalkul... hozzad! 1 év garit kapsz.
    Mikor vigyem?
    Akár most is.
    Nemá! ...és aznap vigyem? Gondoltam megnézem őket, semeddig nem tart, közel is van, bár ez a "hozzad" gyanús volt. De még aznap kora du. felvittem, max elhozom ha nem tetszenek. Rögtön mondták már az udvaron, h az első motortatóbak kuka, bemutatták, h nézzem a blokkot mennyire mozog/kattan gázadásra. Bevilágít és látszik is, ha gumi kiszakadva, azt tuti cserélni kell, a hátsót nem tudni.

    Ott hagytam, beleugrottam vakon. Csak valaki csinálja már meg alapon, h otthon ne rágják a fülem...
    Du. bontókat hívtam dobbetétekért, mert az elsők hiányoztak rákérdeztem a motortartóra is, van 10k.
    Másnap reggel (~ fél 9-kor) teló a csajszitól, h a hátsó motortartóbak is ki van szakadva, de a kuplung is gatya. Visszarakják ha akarom, de rövid idő múlva cseréltetnem kell. Laikus vagyok, azt mondták 7mm alatt volt már. De az plusz munkadíj lesz ha most visszarakják. Gyorsan kellett válaszolnom, h kérem-e, mert 9-ig le kell adniuk a rendelést az első bak mellé, mert hátsó van bontott, ha kérem 5k. Vagy ki kell gurítani a műhelyből ha én szerzem be. (azt tudom ezt egyik szerelő sem szereti)
    Beparáztam. Gondoltam most vesznek palira. Mindegy már.
    Jöjjön.
    A dobbetét a csepeliben lett, csütörtökön elmentem érte, de csak egyet kaptam balost. Erre se az ötajtós nem jó, se a korábbi 3 ajtós Sporté nem okés. (ha valakinek van fölösleges jobbos vennék;) dél körül fölvittem azt az egyet.
    Civic az emelőn, engem vártak, de a váltó, a kuplung a helyén!
    ?
    Mutatják a kinyomócsapágyat, h mennyire szól, a tárcsát is a kezembe nyomják, h csak "ennyire" volt elkopva. Mondják, h a középső müa lemez a motor alatt is hiányzik, tudom? Mert azt nem hoztam. Persze, h tudom, de nincs. Tulaj eltűnik és hoz egyet, ha kell 12k. Hú ez már gyanús lett, lehet a kuplung is így került bele? :W
    Lehet, h csak az én hülyeségem, de az tetszett, h nem volt kupi a mühelyben.
    Hazamentem. 3-kor szóltak kész az autó vihetem! Olyan fura érzésem volt. Azonnal fogadtak, gyosan kész lett...
    De csak ma pénteken mentünk érte.

    Kapu nyitva, Hondás melósruhás emberek pakolnak ki vagy 8-10 váltót. Látja a szerelő(m) az értetlen fejemet, mosolyogva mondja, h az "egyik" bontó emberei, de márkaszervízből is hordanak hozzá váltókat felújításra. :U
    Egyébként Honda bontó volt ő is, a csepeliek szinte felvásároltak mindent.

    Hív, mehetek fizetni az irodába.
    - váltó 150k (MTF-3-al)
    - kuplung 60k
    - motortartóbak új 17k
    - motortartóbak bontott 5k
    - müa. középső lemez 12k

    Nincs zaj, gázadáskor sem kattan semmi. A kuplung is patent. Ugyan nem repülőgép ez az autó, de a gyorsulása is visszajött. Kipróbáltam a Megyeri hídon.
    Szinte 24 óra alatt volt kész. :))
    [kép]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák