- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- Szimpatikusnak tűnik a T Phone új generációja
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
Hirdetés
-
Fellebbezett az EU-ban az Apple, amelyet kongói botrány fenyeget
it Miközben az EU-ban 1,84 milliárd eurós, trösztellenes bírság ellen fellebbezett az Apple, addig a Kongói Demokratikus Köztársaság ügyvédei új bizonyítékokkal szolgáltak arra vonatkozóan, hogy az almás cég konfliktuszónákból szerzi az ellátási láncnak a nyersanyagokat.
-
Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
ma Kínában más néven már startoltak, az európai árak magasabbak, de elviselhetők.
-
Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anubris
őstag
Pacificaffe-nál érdemes szemes kávét vásárolni?
Egyelőre csak az avx-ről rendeltem pár csomagot, mert ott írják a pörkölési dátumot.Milyen konkrét típusokat ajánlanátok espressora ami kevés cukorral vagy anélkül is kellemes ízt ad és nem túl erős?
Egyelőre csak így random rendelgetek 125-250 gramm-ban mindenféle tájról, hogy megtaláljam mi lesz a szimpi. -
kmarci25
veterán
válasz Anubris #9201 üzenetére
Ez egy jó kis presszó, jön belőle a zöldalma valóban. Guatemala
Ez egy egyszerű kávé, nekem ez is bejött, arabica/robusta. La piazza
Ebből is volt, szinte semmi sav nincs benne, legalábbis nekem nem jött. Blasius
Volt még brazil, az nem jött be.
Próbára jó, a hardcore topikban írták, hogy gázzal töltik a zacskót miután beleteszik a kávét, és mikor kinyitod és elillan a gáz, akkor hamarabb lesz döglött a kávé. Ennyire nem vagyok kifinomult, hogy ezt észrevettem volna.
Ja, AVX-nél szerintem jobbak a kávék.[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
goom
senior tag
válasz Anubris #9201 üzenetére
Pörkölési dátumot minden komolyabb pörkölő ír, szerintem (én leve csak ilyen helyről rendelek). Amiket én ismerek, pl. Kapucziner, Pall&Yotz, X-Presso, Kalmár, Casino Mocca... mind ilyenek. Nekem az AVX - kávéban - komoly csalódás volt (nem emiatt, ez stimmelt). A Pacificaffé is szimpatikusnak tűnik, és tervezem is a kipróbálását.
Kapucziner Palermo aranya, illetve Pall&Yotz Choco Madness: nekem ez a kettő viszi eddig a prímet. És viszonylag elérhető árakon...
Karos presszógépem van, és tejjel, de nagyon kevés cukorral iszom. -
Süvi
őstag
Tudtok esetleg olyan pörkölőt, ahonnan Szép kártyára is lehet vásárolni, akár neten keresztül is? Köszönöm
-
flash-
veterán
Graef cm80 kávédarálóm van.
mostanában többször volt olyan szédszedés után, hogy borzasztó karistoló hangot adott a daráló, és óriási szemeket engedett ki, ezután 1-2 másodperccel mindig leállitottam, szétszedtem és ott voltak a nagy szemek a tárcsáknál.kitakarítottam, összeraktam újra és jó volt.
most megint ugyanez volt, másodjára már nem karistolt viszont 2-3x olyan lassan darálta le ugyanazt a mennyiséget, kicsit olyan égetett szagú is volt, a kávé iztelen,és gyorsan folyt át. pedig a darálás finomságán nem változtattam.
ezt az egészet nem értem, mert szerintem mindent ugyanúgy raktam össze,és amikor ráteszem a csészét ellenörzöm is mindig kihúzással hogy ki tudom e kézzel húzni ,mielőtt a tartály müanyag búráját is ráhelyezném.
és akkor most ez hogy ilyen kávét csinál akkor valamit tönkrevágtam? (vagy lehet mégiscsak 1 egységnyit forditottam, de akkor se kéne ilyen lassan őrölnie)
"Embrace our fellow man, no longer vilified"
-
#64905664
törölt tag
Szia.
Nekem a cm 702 van de szerintem egyforma felülről. Ilyen probléma után másnak már leírtam hogy jártam de azt mondta ő jól rakta össze.
Tehát: még tavaly amikor kotyeszhoz őröltem vele én is szétszedtem és nem jól tettem vissza a kúpfogaskerékre a kosarat. Rögtön pelyvát darált nem tudtam hova legyek, de felraktam a kotyogóval majd a kávé ki robban felül rám és a falra, nálad is hasonlóak a tünetek (gyors lefolyás). Átnéztem a haszn.ut, és rájöttem, hogy a tetejét ugye visszahelyezéskor a jelöléssel hátul tesszük vissza majd a kosarat én visszaforgatás után tettem rá ez volt a baj. Rátettem a tetejét, majd még jelölés hátul módban tettem rá a kosarat utána forgattam vissza a beosztásokat és rögtön jó lett és azóta is, már nem használom de tavaly még szedtem szét tisztítani és így többé nem lett vele probléma. Ez is egy lehetőség. -
RetepNyaraB
veterán
Be ne fújd a port oda, ahova magától nem menne
Összes fórumon leírják(juk), hogy darálót különösebben szétszedni nem érdemes, csak baj lesz belőle, haszon nem. Ez nem autómosó."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
senior tag
válasz RetepNyaraB #9215 üzenetére
Nem is tudom , talán 1,5-2 évig használtam Graef-t. Egyszer nem jutott eszembe szétszedni. Porszívó aztán jól van…
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
őstag
Nálam kb 1-2 évig volt Graef, aktív használatban kb 1 évet, ezalatt egyszer levettem a tartályt és kiporszívóztam.
Tényleg teljesen felesleges, a következő őrlésnél ugyanúgy ott marad az a 2-3-5g pangó szanaszét; ráadásul nem túl acélos anyagokból van, kár kockáztatni hogy valami eltörik..
a kávé nem lesz tőle jobb ha gyakran van tisztítva"... and I hope you have a great day!"
-
őstag
válasz tuzpenge #9218 üzenetére
Hát azt a 2-5g-t a porszívó szedte ki, szét nem szedtem mielőtt elküldtem.. de akkor meg tudod erősíteni, hogy ami a porszívózás után bent marad, azt tényleg lényegtelen.
az a vicces, hogy ez ugyanaz az őrlő amiről sz.zs is ír, tőle vettem
"... and I hope you have a great day!"
-
flash-
veterán
válasz RetepNyaraB #9215 üzenetére
jolvan hát jót akartam, nem rémlett sehonnan sem hogy a fújkálás szétszedés bajt okozot volna biztos írtátok de ez elkerülte a figyelmem
most sajnos valamit biztos elcseszhettem mert legfinomabbra állitva az őrlést (úgy hogy a tárcsán is a gyáritól 2 vel finomabbra kalibráltam) is gombnyomástól zúgás végéig 20 másodperc(35 helyett kb annyi volt ezen az álláson vagy mégtöbb de én nem is a legfinomabban használtam előtte tehát csak tipp) amig főzi a velencei gondolások kávét a gép, és így is savanykás...nem tudom most mit érdemes akkor tennem, porszivo?
vagy ütögessem? hogy visszaálljon és megszokottat darálja?
vagy ez ennyi, kalbiráljak rajta újra aztán mást nem lehet tenni?( a szétszedés egyébként nálam csak az hogy leveszem a búrát, a gyűrűt meg a kalibráló kosárkát)
[ Szerkesztve ]
"Embrace our fellow man, no longer vilified"
-
addikt
azt próbáltad már, hogy a gyűrű levétele nélkül most kivehető-e a felső kés (azt hiszem ezt hívod kosárkának)? ha igen, akkor az rosszul van benne.
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
-
#98690560
törölt tag
Abszolút kezdő kérdés: hogyan kell használni a single dose kosarat?
Ugye ennek van egy fura alakja, plusz egy ajánlás, hogy 7-9 gramm kell bele. De hogy a fenébe kell/lehet ezt tamperelni?
Adott egy kb 100 forintos érményi felület, ami körül egy perem van, plusz a perem nem engedi, hogy rendesen tömörítsem a kosár közepén levő őrleményt, mert felfekszik rá. Szóval a kosár közepén levő őrlemény tömörsége nem egyezik a körülötte lévő őrlemény tömörségével. Az egész rommá csatornásodik abban a pillanatban ahogy elindítom a gépet. Néztem videókat, van ahol csak a kosár közepébe tesznek kávét (lehetetlen tamperelni és oda alig fér 5 g) vagy ajálnlották a magasabb bemenőt, de ennyi erővel használhatnám a 14g-s duplát is -
RetepNyaraB
veterán
válasz #98690560 #9223 üzenetére
Gondolom te a LaMarzocco típusú szimpla kosárra gondolsz. Ehhez - és bármelyik középen lukas típusú kosárhoz - sajnos külön tamper és szűkítő kell, az optimális, de legalábbis szívásmentes végeredmény érdekében. Lehet vacakolni a dupla tamperrel, de nagyon bajos. Az adagolás inkább 9-11g, babfüggően. 7g szürreálisan kevés, esetleg valami nagyon robusztás rettenet esetében lehetséges.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Az elmúlt időszakban elkezdte csinálni a Dedica-m, hogy főzés után ha lecsavarom a portafiltert, akkor valamennyi kvzaccos szmötyi kispriccel a filterből. Tudja esetleg valaki, hogy ez miért/mitől lehet?
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
#98690560
törölt tag
válasz RetepNyaraB #9224 üzenetére
Köszi, akkor ezt elengedem.
Igazából ebben a melegben nem esik jól egy 40-50 ml duplapresszó, szerettem volna kisebb mennyiséget csinálni, de akkor ez felesleges kör volt. -
kmarci25
veterán
válasz TheProb #9226 üzenetére
A Dedica-n nincs három utas szelep, ezért nyomás alatt marad a fej. Ha azonnal leszeded a kart a főzés után, akkor a maradék nyomás miatt spriccelhet.
AbbyFranzen: nálunk ilyenkor megy az espresso tonik, és az espresso orange. Nyilván nem ugyanaz, de valóban, 30+ fokban a forró ital nem az igazi.
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
TheProb
veterán
válasz kmarci25 #9229 üzenetére
Oké, de eddig miért nem csinálta ezt. Márciusban vettem kb, az elmúlt 2 hétben tapasztalom ezt csak kb. És ugyan úgya főzést követően vettem le eddig is a portafiltert. Vagy csak szerencsém volt?
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
-
addikt
válasz TheProb #9230 üzenetére
Ha semmit nem változtattál, esetleg vedd le a felső szűrőt és nézd meg, hogy nem koszolódott-e el. A karban lévő szűrőt is érdemes lehet eggyel alaposabban átmosni, hátha a használtattól eldugult és ezért nagyobb a nyomás, mint korábban.
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
TheProb
veterán
válasz kmarci25 #9234 üzenetére
Valamiért nekem az jött le, hogy annyira nem jó a puck screen. Már nemtom melyik YT videót néztem, de asszem azt mondták, hogy szopás takarítani. papír filterem mondjuk van az aero press-ből.
+1: ez a vízzel spriccelgetése a baboknak jól értelmezem, hogy azért jó, mert csökkentei a felületi feszültséget és ne lesz annyira rögös az örlemény? Mert ha csak ennyi a hozadéka, akkor gondolom sok haszna nincs, ha WDT-t (is) használok.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
kmarci25
veterán
válasz TheProb #9235 üzenetére
Csak az AP papír filtere jóval nagyobb, azt vagdosni kell hogy beférjen az 51mm-es kosárba. A puck screent főzés után alaposan leöblíted és ennyi.
A vízzel spriccelés szerintem nem a rögösödésen segít, hanem azon, hogy a statikus vonzás kisebb lesz, nem ragad az őrlőhöz az őrlemény."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
TDX
tag
válasz TheProb #9235 üzenetére
A legtöbb puck screent tényleg kellemetlen takarítani. Viszont ha bevizezel egy AP papírt (egészben, tehát nem vágod le méretre), és úgy rakod rá a puckra (tehát puck, papír screen alulról felfelé), a screen tisztább marad, részecskék nem nagyon tudnak belemenni.
Már vége az Én hozzászólásomnak? Mi lesz ez után velünk?!?!
-
icm
tag
válasz kmarci25 #9236 üzenetére
Sztatikus töltés ellen.
Statikus az a szerkezetekre vonatkozikPuck screen és papír használatával rikábban kell takarítani, de nem hanyagolható el a felsőszűrő takarítása. A puck screen-t meg bedobod negyed évente egy kávézsír oldóba és kész. Felsőszűrőt meg kb félévente.
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
Pease
csendes tag
Sziasztok!
Eszpresszó kávéfőzőt keresek, 50k alatt. Mivel a konyhán nincs sok hely, így a slim verziók jobbak lennének, de lehet tudok helyet csinálni egy kicsit nagyobb gépnek is. Visszaolvastam a hszeket, a BlitzWolf BW CMM2 ajánlott dsarab úgy láttam. Szerintem nekem se kellene komolyabb gép. Hibrew H11 -el szimpatizálok, 37k most kuponnal, illetve van még a BlitzHome® BH-CM1503 ez picivel drágább most, nem találtam hozzá kupont. Van esetleg jobb alternatíva ebben az árkategóriában vagy valakinek tapasztalata ezekkel a kávéfőzőkkel?
köszi előre is. -
-
iatti
aktív tag
ha már egyszer használok papírt a pogácsára, mi a tökömnek kell ez a pukszkrén. de hogy 110% legyen a megoldás, kell oda még egy papír fölé is mindig jön egy újabb variáció.
-
Pease
csendes tag
Lidl-s elektromos darálóm van.
Mokka kávéfőzőtől azért gondolom komolyabbak. Ittam már 500k-s Saeco Xelsisböl, Juraból stb, illetve Olaszországban volt eddig a legfinomabb amit ittam kávé.
Nem vagyok otthon nagyravágyó, meg barista sem leszek, de a pár ezer Ft-os alumínium mokkafőzőt lecserélném egy jó ár/érték arányú eszpresszó gépre -
icm
tag
A puckscreennel egy nominál dózison tudom tartani a kosár töltetet, igen elég lehetne csak a puckscreen a vízterítés miatt, és a puckscreennel szárazak a pogácsák. Papírt meg sokszor használod, sokat nem kér és a screen-t is ritkábban kell tisztítani.
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
RetepNyaraB
veterán
Rendes kv őrlő (jellemzően kúpos késsel), vagy helikopter késes mákdaráló? Utóbbi sajnos alkalmatlan bármilyen minőségi presszó elkészítésére. Az őrlő sokkal fontosabb, mint a gép.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
Pease
csendes tag
válasz RetepNyaraB #9249 üzenetére
"Helikopteres mákdaráló" . Én értem, hogy valakinek KINGrinder K6 alatt nincs kávé, de nem ilyen kategóriát keresek, csak a 3 ezer forintos noname alumínium mokka ("kotyogós")-ról lépnék egy belépő eszpresszóra. Egy ismerősnél helikopteres darálással Ebenica-ból kifejezetten finom presszó készült egy Deloghni Dedica EC 685-el.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs