Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szakbarbár

    aktív tag

    válasz mephi666 #48997 üzenetére

    Csak megjegyezném, hogy ott fut az Eurovelo 6 kerékpárút és van kerékpáros átvezetés ami úgy tudom (lehet rosszul) nem minősül gyalogátkelő helynek és így pl kerékpárról sem kell leszállni mintha csak egy sima "zebra" lenne. Ezeknél az átvezetéseknél általában a kerékpárosoknak ki van téve egy elsőbbségadás kötelező tábla. Ha itt is kint volt a tábla, akkor egyértelmű a helyzet. Google maps szerint a Döbrentei tér felől van kihelyezve tábla, a másik oldalról viszont nincs.
    "Ha sem a kerékpárúton, sem a keresztező úton nincs kitéve az elsőbbségadás-tábla, akkor ez egyenrangú útkereszteződés. Ilyen kereszteződésekben a legnagyobb óvatossággal hajts át, megadva az elsőbbséget a jobbról jövőknek, szükség esetén a balról jövőnek is."
    [link]

    Már nagyon ideje lenni tisztázni a dolgokat ezekkel az elektromos vackokkal és a kerékpáros átkelésekkel kapcsolatban mert ahány véleményt olvastam mind mást mondott.

    Egyébként igazán kiállhatna néha 1-2 rendőr a gyalogos/kerékpáros átkelőhelyekhez és büntethetné a tilosban átkelőket. Sokszor én érzem magam hülyén amikor megvárom a zöld jelzést mert körülöttem mindenki átmegy.

    [ Szerkesztve ]

    Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.

Új hozzászólás Aktív témák