Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zole93

    újonc

    Sziasztok!

    A segítségeteket kérném Sony Tv média lejátszás témában. Sajnos csak most "léptem" be a smart tv-k világába, a mai nap vettem egy Sony 43w755C készüléket egy barátomtól. ő csak tv nézésre használta, így nem tudott segíteni a kérdéseim kapcsán.
    A fő problémám az, hogy dlna lejátszás közben (Gyári videolejátszó a tv-n, és Média player DLNA a gépen) full hd felbontásnál akadozik a kép, és nagyon beszaggat. Sokat olvastam a topicban, de nem igazán jutottam egyértelmű válaszra, igazából három fő kérdésem lenne.

    Alap szituáció: van egy 43w755C tv-m,
    egy laptopom Win 10/ QuadCore Intel Core i7-2630QM/ 8 Gb DDR3/ 1 GB GT 540M,
    és egy TP LINK TL-WR841ND (300 Mbps) routerem

    A tv-n szeretnék full hd filmeket nézni wifin keresztül (kb 12 000 - 22 000 kbps MKV filmek) akadás, szaggatás mentesen, jó minőségben, de ha nem muszáj, nem szeretnék költeni.

    Az első kérdésem az lenne, hogy a gyári video lejátszó helyett mit használjak a tv-n az akadásmentesség, és a jobb képminőség érdekében.

    A második, hogy a laptopomra kell-e, vagy érdemes-e tenni valami más programot a Windows Media Player helyett a DLNA kiszolgáláshoz.

    A harmadik pedig az lenne, hogy érdemes lenne-e egy külső média lejátszót beszereznem (ha igen mit ajánlotok ezekhez az MKV paraméterekhez), vagy elég erős a laptop ahhoz, hogy megfelelően működjön a dolog, esetleg a router lenne kevés jelenleg?

    Előre is köszönök minden segítséget, választ.

Új hozzászólás Aktív témák