Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz WaterWave #41284 üzenetére

    De ha van két frontod, egy centered, még van egy subod is amit ugyanugy vagy kerülgetsz vagy ott van a tv alatt valahol, akkor tényleg nem értem miért nem bírod megszokni a két hátsó hangfalnak a látványát... Akkor már mindegy..

    Egyáltalán nem mindegy, van akinek növekszik a háza, a miénk furcsa módon inkább összemegy, főleg a gyerkőc után :) A TV-t feltettem a falra, most van alatta egy böszme TV állvány, benne a Yamaha AVR, és a böhöm center. Két oldalon meg 1.2 méter magas frontok, + sub. Ezt az egész kócerájt gyönyörűen fel lehet számolni egy jó soundbarral. Sokat meghallgattam az elmúlt hetekben, nekem zenére és filmre nagyon tetszett pl. a Jamo SB40, minden igaz szerintem amit ebben a tesztben írnak róla. Felfúrom a falra, a subja pedig tényleg nagyon kicsi, így csak az maradna a földön. A TV állvány meg mehet a kukába, a halom kacattal együtt (najó, az apróra, mert azért nem kacat, csak én nem látom semmi értelmét).

    Nem vettem még meg, mert vacillálok eléggé a Sonos Beam-en (smart home-ban is utazok, így nekem elég érdekesek a szolgáltatásai). Viszont jól szólni igazán az is csak egy sub-al fog, akkor meg már bőven ott vagyok árban ahol pl. egy Yamaha YSP-2700 van (erre is érdemes ránézni, elég komoly liga már). Szóval még tamáskodok kicsit, de az biztos hogy ilyen minőségű cuccok mellett ebben a lakásban mégegyszer nem lesz full size AVR meg hangfalak. Biztosan jobb, csak nem annyival amekkora plusz helyigénye van.

    Másik probléma, hogy HD hangot nem viszel át optikán, és van aki szereti angolul nézni, sőt urambocsá, még beszél is angolul, és annak ez az opció nem jó, csak a hdmi kábel.

    Én szinte mindent angolul nézek, kivéve az Aranyéletet :), és teljesen jól elvagyok a mostani setup-al is, az is optikán kapja a hangot, ennek semmi köze a HD-hez. Egyszerűen be van állítva a Kodiban hogy mit tud az AVR (DTS 5.1 jelenleg), a többit ő intézi. Az AVR pedig tudja, hogy az 5.1-ből mi áll rendelkezésre (jelenleg frontok + center + sub), így annak a lekeverését már ő csinálja. Tök ugyanígy működik egy soundbar is. Ha a Jamo vagy a Sonos mellett döntök, akkor persze jócskán butítani kell, a Yamaha YSP-2700-nál kevésbé. A paraméterek helyett pedig tényleg csak azt tudom mondani, hogy ha teheted, akkor valahol hallgasd meg őket, van belőle maszat szar, meg van olyan is, ami meglepően jól szól.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák