Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cucka

    addikt

    válasz Noddy #12994 üzenetére

    Az élet keletkezésének mechanizmusáról a "racionális" tudomány se mond semmit. Az élet térnyeréséről a földön már talán.
    Ez így van, de ebből a nem tudásból az égvilágon semmi sem következik, nem teszi igazzá az intelligens tervezés elgondolását.

    Az teremtett világ mond valamit a tervezőről.
    Fel tudnál sorolni 3 dolgot? Engem mondjuk első körben az érdekelne, hogy vajon a teremtő vizsgálható-e tudományos módszerekkel?

    Élettelenből élőt még senki nem hozott létre kísérleti körülmények között
    ..és kicsi a valószínűsége, hogy valaha létre fog hozni.

    amik vannak elméletek nem sok biztos alapjuk van, annyi hogy a Teremtőt kizárják.
    Olyan elméleteink vannak, amilyenek - nem tudjuk, mi történt milliárd évekkel ezelőtt, nyomokból következtetünk. Soha nem lesz egyetlen olyan tudományos elmélet sem, ami 100%-os bizonyosságal mondja meg a tutit. Ha a teremtőt belevennék az egyenletbe, akkor az sértené a tudományos módszert, ami magyarra fordítva azt jelentené, hogy értelmetlen lenne - egy teremtővel bármilyen, eddig megválaszolatlan kérdést meg lehet válaszolni, de semmit sem lehet megérteni.

    Cáfolható az evolúció és a nagy bumm elmélete? Nem.
    Dehogynem.
    Az evolúciót lehetne cáfolni például olyan fosszíliák sokaságával, amelyek a jelenlegi elméleteink szerint a keletkezésükkor nem létezhettek volna. (Pl. százmillió éves emlős csontvázak). Amennyiben ilyeneket találnánk, az evolúció elmélete felülvizsgálatra szorulna.
    A nagy bumm elméletének alapja, hogy megfigyeltük, hogy a világegyetem tágul, és gondolatban visszapörgettük az időt. Ha valaki igazolni tudná, hogy mondjuk valamilyen okból kifolyólag a világegyetem méretben "pulzál", akkor a nagy bumm elmélete azonnal cáfolva lenne.

Új hozzászólás Aktív témák