Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dgabro

    tag

    válasz dgabro #3824 üzenetére

    Nos, néhány hete írtam már, hogy aktuális az autóvásárlásom, és akadtak is kiszemeltek.

    Ez a hétvége volt amikor el tudtam menni ismét megnézni az S80-at amit már korábban is linkeltem. , mert a magas ár ellenére izgatta a fantáziámat, és látnom kellett.

    Igazság szerint nem csalódtunk benne.

    A magas ár rejtélye is kiderült, ugyanis az autó nem minden áron eladó bárkinek. Egy igazi volvo őrült a jelenlegi tulaj a szó legjobb értelmében. És igen a kereskedéshez közve van a tulajnak, ezért a kereskedésben készült képek, és ezért játszik az autóbeszámítás is, mégis saját használatban, napi szinten használja az autót, hiszen ez az autója, viszont ha ez elmegy, egy új S80-ra cserélne.

    Mindketten megállapítottuk, hogy természetesen az autó nem ér ennyit, és megbeszéltünk egy sokkal kedvezőbb árat, úgy, hogy az autómat is betudjuk számítani, és a téli-nyári gumikat is megkapom (persze cserébe én is adom az én autómhoz a nyári gumikat felnire szerelve).

    A kérdésem még az lenne, hogy mégis mennyivel lehet bonyolultabb egy S60-hoz képest az autó szerelése, alkatrész ellátása és árai?

    Gondolok itt mondjuk a futóműre. A motor gondolom ugyanaz az a 2.0T ami az S60-ban is van amiket nézegetek. (egyébként az eladó bontásra angliából is hozat be Volvo-kat, és épp a kert végében 2 db S60 állt ugyanezzel a 2.0T motorral, úgy, hogy az egyikben 80 (!) ezer KM van. Tehát az efféle pótalakatérsz legalább megoldott lenne :)

    És ami még fontosabb: Miskolcon vagy a környékén ismertek jó Volvo szakit akire nyugodtan lehet rábízni ezeket az autókat? A jelenlegi szerelőim sem riadnak vissza tőle, de az az igazság, hogy nem kifejezett Volvo specialisták akár hogy is nézzük.

    (Azért nem fixáltuk még le egyébként a dolgot, mert várok egy ismerős visszajelzésére, aki szólt, hogy hamarosan lesz egy 2008-as S60 Sport Editon eladó. Viszont árat nem tudott még mondani. Valószínűleg 2.5 millió körül kérnek majd érte, ami jelenleg nekem sok (mivel ott nem lesz autó beszámítás), de szeretném tudni konkrétan az összeget ott is. Az S80-at viszont gyakorlatilag minden nehézség nélkül meg tudom venni az autóbeszámítás mellett.

    =============

    Volt egy másik kiszemletem is (S60), amiről beszéltünk is, hogy ezt is milyen régen hirdetik. Hát fogják is.. Ez nem nyert.

Új hozzászólás Aktív témák