Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • stingy2

    senior tag

    válasz marked one94 #180656 üzenetére

    Én régen erőemelésben versenyeztem, és kb. semennyit sem nyújtottam. (fiatalság, bolondság), és az edzőm sem kifejezetten erőltette. Ennek az lett az eredménye, hogy bár guggolásban csináltam 255 kg-ot (100kg-ban), de a "merevségem" miatt más izmok kompenzáltak, és állandóan fájt valamim. Aztán abba is hagytam, mert ennyit nekem nem ért.
    Jött jópár év lightos gyúrogatás, majd visszaálltam a powerre, de már ésszel. Szabályos kivitelezés teljes mozgástartományban, nyújtó/erősítő gyakorlatok (húzódzkodás, merevlábas felhúzás stb.), nyújtás leginkább akkor, ha érzem, hogy vmelyik izom túlzottan merev. Meg pár éve a fentebb írt hengerezés, de azt inkább masszázs helyett használom, mert akárhány masszőrhöz elmentem, szerencsétlen már izzadt, de én csak "simogatást" éreztem. Ezt sem a masszőr, sem a feleségem nem vállalta be.
    Ennek az lett az eredménye, hogy most is belenyomok 94 kilósan a 140-be, és nem fáj a vállam, felhúzok 240-et és nem fáj a derekam, guggolok 200-at és nem fáj a térdem. Kár, hogy idén nem mentem el Ceglédre, simán nyertem volna a kategóriámat. (senki sem indult M2- 105-ben :D )

    [ Szerkesztve ]

    INTJ

Új hozzászólás Aktív témák