Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zgospel

    őstag

    válasz Mentolka #118005 üzenetére

    A KTM-hez nem tudok hozzászólni.
    A Triumph és a BMW márkaszervizköltségei között jelentősek az eltérések, a Triumph szinte megegyezik az átlag japán márkák költségeivel, a BMW-nél kb 1.5 - 2x-es a szorzó. A Tigerrel kapcsolatban többet nem tudok.

    BMW:
    2-3 éve nagyon nézegettem S1000R-t amiben elvileg a blokk ugyanaz mint az XR-ben, és mivel itthon nincs belőlük olyan nagyon sok, ezért UK és USA fórumokat olvastam orrba-szájba. Engem végül az tántorított el teljesen az S1000R-től, hogy ezeken a fórumokon a főtengelytöréses történetek nem voltak annyira ritkák, S1000R és XR egyaránt, aminek a javítása komplett blokkcserével orvosolható. Jelentősebb részüknek még gariidőn belül történt meg, ők némi kellemetlenséggel megúszták, viszont voltak akiknek már garin kívül történt meg, 3 éves korban 30-40 ezer km körül, ezért még csak azt sem lehetett egyértelműen kijelenteni, hogy ha újkorában nem jött elő a hiba akkor már sose fog.
    A blokk költsége akkori árfolyamon átszámítva nagyjából 2.5m Ft-nak felelt meg, a UK munkadíj pedig 800 ezer körülinek. Ezek az emberek mind az ottani BMW képviselettel viaskodtak és leveleztek 4-6-8 hónapon át. Az évjáratok alapján nekem úgy tűnt, hogy az első 2 év volt érintett, de mindezt csak az ő leírásaik alapján mondom.

    Más márkák más típusainak fórumain (amiket én néztem) nem olvastam ilyen mértékű problémákról, sőt. Ezért végül dobtam a BMW-t, annyira nem volt nagy a szerelem hogy akár csak 0,1% esélyt is bevállaljak egy ilyen költséges hibára.

    Egyébként az S1000R egy kibaszott jó motor, könnyen irányítható, jól felszerelt, nagyon erős, és gyanítom az XR sem sokkal különb tőle, bár ahhoz nem volt még szerencsém.

    https://www.flickr.com/photos/zpapa/

Új hozzászólás Aktív témák