Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz fattyu #55001 üzenetére

    Nem hülyéztem le senkit. :N Legfeljebb ahogy állnak a dolgok, úgy fest szélsőséges a véleményem a többi fórumoséhoz képest. ;)

    (#55002) kcsa: Nem arcoskodásból írtam. :N

    (#55003) Feree13: Szerintem marhára nem a km-től függ a tapasztalat. Kell hozzá km, de önmagában nem sokat ér.

    (#55004) Daywalker: Nézd, a hegyikerékpáromon 185mm-es hidraulikus tárcsafék van elöl hátul, amivel kétujjal bármikor blokkolóra fékezhető az első kerék. Ha azzal meg tudok állni homokos/murvás mindenféle talajokon, jó nagy lendülettel hegynek lefelé, akkor talán a motorral is boldogulok, aszfalton. Rossit Ti kevertétek bele a történetbe....

    (#55005) amdk7: Látom nem nézted meg a videót, amit linkeltem. A gond ott van, ha csúszáshatárra fékezed az első kereket, akkor könnyen blokkolódik egy pillanatra, és azzal már be is kapcsoltad az ABS-t. Másik eset, ami gyakran előfordul, ha nem teljesen sík az út, ott is az úthibákon pillanatokra elveszhet a kapcsolat az aszfalttal, ismételten bekapcsolva (feleslegesen!) az ABS-t.

    (#55006) KoVee84: Z750-en nem ültem. De nem is nagyon vágyom rá, az az igazság, nekem nem jön be. Viszont 600-as fiatal Horneten mentem sokat, úgy gondolom, az elég jó összehasonlítási alap, mit tud egy jóféle sor4-es motor, papíron komolyabb fékekkel, futóművel [link], mégsem vágyom olyanra az SV helyett.
    Az az érdekes, bár sokan szidják az SV fékeit, nekem az égvilágon semmi bajom vele (gyári tárcsa+betét, k8-as gépen). Utassal (én vagyok bő 100kg, utas még 55-85kg, attól függően kivel megyek) már nem az igazi, viszont ha egyedül ülök rajta teljesen jó a legdurvább fékezéshez is.
    Amit a futóműről írsz, viszont tény. Az elég gyenge. No, nem mintha a legtöbb kategóriatársán sokkal jobb lenne. Majd ha kicsit jobban állok pénzügyileg, megy majd egy GSXR futómű rá, és akkor nem lesz gond se a fékekre, se a rugózásra. ;)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák