Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz SystemRoot #3507 üzenetére

    "Sorolj kérlek olyan természeti jelenségeket itt a földön amik eredetét a tudomány nemcsak nem érti de vizsgálni sem tudja, amellett hogy elismeri létezését."

    Például az élet. Iszonyatos szakadék van még ma is az in vivo és in vitro kutatások között. Magának az életnek a kimutatása is problémákba ütközik, mert pl attól hogy aminosavakat, nukleinsavakat, kevés cukrot és zsírt egy lombikba teszel attól az még nem lesz élő. Az itt gyakran felhozott példa, hogy metán, ammónia, víz plusz kis elektromosság hatására aminosavak keletkeznek, csak a szervetlenből szerves anyag keletkezést bizonyítja nem az élet keletkezését. Persze az életet lehet vizsgálni (én is azt teszem), de az eredete teljesen ismeretlen.
    Vegyünk egy példát a csillagászatból. Antianyag, ismert, de eredete még nem tisztázott, vizsgálata jelenleg nem megoldott.
    Fizika: Párhuzamos dimenziók vizsgálata.
    Vagy itt vannak például a képzőművészetek (szobrászat, festészet, zene), ezek már az "ősembereknél" is megvoltak, így természetben előforduló viselkedésnek lehet felfogni őket. Ezek eredete is ismeretlen (milyen génekhez kapcsolt, milyen evolúciós előny, stb), vizsgálatukkal senki nem foglalkozik (természettudomyányban, humántudományban igen de azok se úgy ahogy te elvárnád).

    "A tudomány kutatásáról pedig rosszak az elképzeléseid, ugyanis ha ránézel a történelemre, akkor látnád hogy a fizika kutatásainak a várható eredményéről az embereknek szinte soha nem volt fogalmuk hogy mire lesz felhasználható. Mindig csak észrevettek dolgokat, és miután alaposan kiismerték jöttek rá az eredmények alkalmazhatóságára és hasznosíthatóságára. Persze ma már van célorientált kutatás, de főleg célorientált fejlesztés van ami nem ugyan az."

    Itt ugyan azt írod le amit én, csak más szavakkal és mégis neked van igazad és nekem nem. Ez felettébb érdekes.

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák