Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dany007

    veterán

    válasz kymco #4036 üzenetére

    A DalaiLámának annyit, hogy abban én is egyet értek, hogy erkölcsi részről ott a Biblia.
    Ami nagyon fontos ilyen téren. Az anyának a Biblia erkölcsi tanításai alapján kéne mérlegelni, hogy mennyire jó / rossz amit tesz. Ezt nem is vitatnám.

    @kymco:

    Szerintem pont kezdesz rávilágítani a lényegre.
    Olyan társadalomban élünk (legalábbis itthon), ami egyáltalán vagy csak alig alig támogatja a családos embereket, illetve a fiatalokat, hogy családot alapítsanak.
    Az ember azt tapasztalja, hogy itt a válság, kevés a munkalehetőség, iszonyú szarok a fizetések, és összességében is minden mocskosul drága.
    Egy fiatal párnak önmagában is nagyon nehéz megélni, de ha jön egy nemvárt gyerek, akkor az mégrosszabbá teszi a helyzetet.
    Kint német o.- ban minden szülés után kapnak 200.000Ft.- nyi összeget a szülők. Plusz most nem vok biztos h Német o vagy Anglia, de lakást is biztosítanak a számukra.
    Angliában pl amíg a gyerek nem éri el a 3-4 éves kort az anyának tilos dolgoznia! Másrészt olyan támogatásokat kapnak ami bőven kiváltja a munkát.
    Ennek töredéke sincs meg itthon, tehát ha beüt egy ilyen helyzet, a szülők (jobbesetben a többesszám) elgondolkodnak a jövőn. Hogy mi a helyzet mit tudnak vállalni.
    Nekem is azért nincs még gyerekem, mert nem tudnám neki biztosítani azokat a körülményeket, amiket szeretnék a saját fiamnak vagy lányomnak! Ez az egyetlen ok!
    Más tészta, ha mégis terhes lenne a b.nőm, akkor biztos megtartanánk, és valahogy megoldanánk a dolgot, pedig nincs saját lakásunk.
    Ez meg a másik poén. Mind a ketten régebb óta dolgozunk, realtíve nem panaszkodhatunk a fizetésre sem, de esélyünk sincs arra, hogy saját lakást vegyünk! Esélyünk sincs!
    Nekem legalább 2x-es b.nőmnek 1,5x fizetésemelés kéne ahhoz, hogy ilyen nagy volumenű vásárlásba kezdjünk. Pedig mint mondtam annyira nem keresünk rosszul.
    De még akkor is éveken át kéne gyűjtögetnünk minden pénzt, mindent nélkülözve, hogy ki tudjuk fizetni a kezdő részletet, nembeszélve, hogy akkor is az elkövetkezendő 20 éveben a lakás hiteleit fizetnénk vissza. Szóval esélytelen...

    És ha ezt vesszük, hogy sok pár ennél sokkal rosszabb helyzetben van, akkor ők mit gondolhatnak?

    Az eutanáziáról meg annyit, hogy szerintem gyógyíthatatlan betegségek esetén igen is engedélyezni kellene. Amikor irdatlan fájdalmakról van szó, semmi értelme az embert még hetekig, vagy hónapokig kínozni, gyógyszerekkel tömni, hogy valahogy kibírja, csak azért hogy pár hónappal később haljon meg.

Új hozzászólás Aktív témák