Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • realist

    őstag

    Hosszas nézelődés után megvettem a kiválasztottat: 2018 Octavia RS245 :)

    Több mint 20 éve vezetek, de sok mindennel most találkozok elsőként: német, automata (7-es DSG), ACC, DCC. Eeltart egy ideig az ismerkedési szakasz. Cél 5-10 évig megtartani, ezért az első perctől igyekszem így is bánni vele. Szerencsére a korábbi tulaj foglalkozott vele; sérülésmentes, 70e km, végig vezetett szervizkönyv, rendszeres karbantartás.

    Elolvastam a kézikönyvét és nagyon hiányolok egy táblázatot, hogy mit mikor kell cserélni/ellenőrizni. Gyak. semmi info nincs erről.
    Ami eddig nagyjából leesett, mint csereperiódus:
    - fékolaj; 2 évente
    - VAQ differenciálzárban olajcsere 3 évente (km-re vonatkozó infót mondjuk nem találok :U )
    - DSG (DQ381) ennek növelt az olajcsere periódusa a korábbi típusokhoz képest, 120e km van elvileg megadva. Terv szerint idén vagy max 80e km-nél cseréni fogom.
    - gyertya csere, erről sincs semmi infom, hogy mikor kellene. Az előélete alapján 3 évesen 50e km magasságában cserélték. Kérdés mikor kellene legközelebb :U
    Innentől viszont teljes a tanácstalanság: hűtőfolyadék, vízpumpa, szíjak, vezérlés stb.
    Tudtok ehhez valami táblázatot, vagy hol kellene keresnem? :F

    Az év elején volt olajcserén (levegő és pollenszűrőt vmiért nem cseréltek, ezekből rendelek MANN-t és kicserélem), nincs az olajban ezer km sem. Viszont, ha után kellene töltenem nem tudom mivel is kellene. :U Számla alapján ennyit látok 5w-30 (kód: A01101610), ebből ki lehet okoskodni, hogy milyen olaj kell bele?

    Budapesten/környékén elszeretném vinni egy olyan szerelőhöz aki ért hozzá és tudja írni a szervizkönyvet is az éves karbantartásnál (lehetőleg azért ne szakszerviz árakon dolgozzon :D). Első körben szeretném átnézni, hogy lát-e bármit amivel foglalkozni kell. Tudtok ajánlani szervizt? :R

Új hozzászólás Aktív témák