Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz SystemRoot #4011 üzenetére

    Igen, ehhez teremtette Isten azt a hatalmas agyat az embernek.

    Van ezzel kapcsolatban az a vicc is, mikor a hívő ember az árvízben próbál túlélni, de nem fogadja el az emberek segítségét a mentőcsónakkal, mert őt majd az Isten megsegíti. Aztán helikopterrel mentenék, mert már a templom tornyáig ér a víz, de ő elutasítja, hogy majd őt az Isten megsegíti. Aztán megfullad, és a mennyben számon kéri Istentől, hogy Miért nem segített rajta. "Hát próbáltam segíteni, küldtem érted mentőcsónakot, helikoptert is..."...

    A testünk fizikai, még az agyunk is. Depresszióra meg vannak jó kis gyógyszerek. Az ilyen emberek általában nem is következetesek, mert rengeteg nem természetes dolgot is elfogadnak, pl. ételt esznek, nem csak Szentlélekkel táplálkoznak, ha szomjasak, isznak vizet.

    Szerintem eléggé kiborulna tőlük Jézus. Ahogy akkoriban a farizeusok idiótaságait is győzte helyretenni.

    De hülye emberek mindig is voltak ,vannak, és lesznek. És ezért is borzasztóan fontos a tudományos felvilágosítás. Mert amire van gyógyszer, arra szedje a gyógyszert, és kiegészítő kezelésként imádkozhat mellé. Szerencsére azért az ilyen emberek egyre kevesebben vannak. Az én hitemet nem ingatja meg, hogy a gyógyszerek gyógyítanak, és a baktériumok betegítenek meg. Valakinek ez az egész Istenképét döntené meg, mert valahol rossz helyen keresgél. A tudománnyal nem érdemes keresztbe menni, mert az is Istentől van, és nincs benne semmi rossz. Persze aki olyan dolgokban hisz, amit a tudomány megcáfolt, vagy megcáfolhat, annak nehéz dolga van. De ez megint a múlt havi vitánkhoz vezetne, azt meg nem szeretném újra kezdeni, szóval úgy olvasd.

    Mert tudom, h szerinted nincs Isten, szerintem viszont van. Csak ne térjünk ismét vissza a van-nincs kérdéshez, mert ez hit kérdése. Az meg ugye egy ateistának... na jó, én is itt fejezem be :))

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák