Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • commanDOS

    senior tag

    Előre is boccs, végülis annyira nem OFF téma, az ágyúkhoz kapcsolódik mindenesetre :D
    sajna már nem tom ki (hosszú a topic nem akartam visszakeresni) említette, hogy a tigris nemis volt olyan jó tank, még tűzerőben sem.

    nos nemrégiben láttam egy dokumentum filmet Tigris vs. Sherman M4
    a konzekvencia az volt, hogy ugyebár tankoknál a fő jellemzők, amik meghatározzák, hogy mennyire is számít jónak, az a tűzerő, hatótáv, a páncél vastagsága, mozgékonyság.
    nos a tigris egyedül a mozgékonyságban maradt alul, mivel baromi nehéz volt, és viszonylag kicsi volt a motorja, de a többi tekintetében verte a sherman-t. A tigris páncélja 100mm vastag volt átlagosan, a sherman-é 66mm (MAX) a tigris úgy kitudta juggatni, hogy néha a 88mm-es ágyú lövedéke egy az egyben átment a Sherman-en. míg az M4 65-öse (asszem:S) csak 60 méterről tudott kisebb károkat okozni a tigrisben, 300 méteren kívül pedig hatástalan volt.
    ezzel szemben a tigris ágyújának 1,5 km-es hatótávolsága volt.
    viszont a súlya miatt nehézkesen mozgott és a sárban is rendesen sűlyedt, valamint lassan forgott a lövegtornya is. de a legnagyobb gond az volt vele, hogy nem tudtak eleget gyártani, ugyanis amíg egy tigris legördült a gyártósorról, annyi idő alatt 3 panzer IV.-est gyártottak le.
    Jah és volt egy teszt, 66mm-es pánvélra ráerősítették a 88-as ágyú egy lövedékét (hogyis kell ezt hívni :F ?) a páncél mögé 4 katonát imitáló bábút raktak egymástól egy méterre...
    nos a lövedék az utolsó fabábún is átment, és csak több 10 méterrel odébb állt meg :D

    Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

Új hozzászólás Aktív témák