Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • emiki6

    veterán

    válasz Qtya123 #181736 üzenetére

    A lipoproteinek szállítják a zsírt a vérben, tehát ha az nem alacsony, az nem baj. A TG maga a zsír. Ha magas a TG, az azt jelenti, hogy a szervezet nem veszi fel a vérből a zsírt, ami baj, mert nem jó, ha sok zsír kering a vérben. Ha sok a lipoprotein, de kevés a vérzsír, az nem feltétlen rossz.

    Dave Feldman csinált is egy kísérletet: Csak toast kenyeret evett gépsonkával, talán egy hétig? Az LDL szintje bezuhant, "hyperegészséges" lett ilyen szempontból. A trigliceridje persze kilőtt, de hát azt ki nézi? :D Cukor meg fehérliszt szokta a TG-t megtolni, ha túlfogyasztás van belőle.

    Szimplán a kajálással tehát eléggé lehet hatni a koleszterin meg vérzsír szintekre, de a sportolás is rengeteget számít, hisz ha elhasználod a vércukrot, akkor nem gyárt annyi zsírt a szervezet, nem tolja be a vérbe. Meg persze genetika nyilván.

    A testzsírral meg ugye nem feltétlen függ össze, hisz a zsír a zsirszövetben van, nem a vérben (noha cserélődik benne a zsír folyamatosan). Lehet amúgy, ha átmennél negatív deficitbe, akkor nőne valamelyest az LDL, hogy felhasználásra mobilizálja a szervezet a testzsírt.

    Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

Új hozzászólás Aktív témák