Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Integra

    titán

    válasz DigitXT #35016 üzenetére

    nem, dehogy lesz városba első gondolat hogy sportmotor, szerintem is ez egyértelmű, hogy nem :) én is azt mondom, hogy első nagymotornak sosem sportmotort kell venni. (annak ellenére, hogy a legjobb ha pusztán a motorozás minőségéről van szó.)
    mivel lakást, autót, motort tartok fenn, ezért nem lehet még 2 másik motorom sem. sajnos.. :-/ tehát azt választottam, amit és ahogy a legtöbbet használok. aztán idővel úgy hozta, hogy városban is egyre többet kezdtem el közlekedni vele és volt szerencsém még fél tucat másik motort is kipróbáln és a sportmotor maradt a legjobb számomra. ehhez értek a legjobban és ennek a méretei és tulajdonságai azok, amivel összességében a legjobb eredményt is tudom elérni. sokat agyaltam egy kisebb sm-en is második motornak, de nincsen értelme, meg nem tudom sajnos hova tenni. apám tehenével is átmegyek a városon, de jóval macerásabb, mert jó nagy dög, széles kormány és blokkot védő csövezés, nem egy cikk-cakk bajnok, még ha kezes bárány is.

    aki hatszázas vagy ezres motort tart és gondot okoz az -5-7-8 liters fogyasztás, az ne tartson ilyen motort szerintem, de ez a része absz nem érdekel. az meg, hogy nehéz terelgetni az ezrest kis sebességnél? mióta? ugyanakkora, mint a hatszázas és ugyanolyan kezes. ezeket a megállapításokat sosem értettem..

    lehet, elkerülte a figyelmed, nem azt mondtam, hogy más motor nem jó városi közlekedésre, azt mondtam, hogy nekem mi jó és mi nem. és igen, én nem ülök fel robogóra ha nem muszáj, mindegy, hogy 50-vagy 500 cc, mert számomra nem gyorsul, nem kanyarodik, nem fékez és nem kezelhető úgy, mint egy sportmotor. és számomra ez a kezelhetőség az alap. nehéz innen tovább lépni, max a supermoto lehet még alternatíva erre a célra, ahogy kovee is mondja, jogosan. az én véleményem a legkevésbé sem reprezentálja a többség véleményét, ennek megfelelően kell fenntartásokkal kezelni :)

    hangos kipu, refi, ezek dolgok, segíthetnek, de nem ez a lényeg, hanem a fellépés, a határozottság, a tudás, hogy a többi forgalomban résztvevő tisztán lássa, hogy itt most én jövök. azt hiszem ezt nem tudom rendesen elmagyarázni, de az ember megérzi a másikon, hogy milyen a forgalomban. ez nem arrogancia vagy beképzeltség, ez a kisugárzás, ami valós, reális tudásra, gyakorlatra épül. nincsen üvöltő nyitott kpuffom, csak a gyári. halk? visszarúgok egyet, vagy netán kettőt és máris hallatszom. de a városi cikkcakkhoz amúgy sem nyomaték, hanem fordulatszám kell, hogy a motor mindig azonnal ugrásra készen álljon. én vagyok az utakon és én irányítok, én gondolkodom mások helyett is és én látom meg a veszélyforrásokat másokban is, a többin pedig nem sopánkodok, ez utobbi nagyon nem kenyerem.

    ...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

Új hozzászólás Aktív témák