Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz szőröscica #31559 üzenetére

    Azért nem azt mondom, hogy az említettek nem állnak hozzá kellő odaadással, odafigyeléssel és alapossággal, egyrészt mert ez szembemenne a többség tapasztalatával, másrészt lehet, hogy 1000 problémából épp 1000-el többet tudnak minimális energiával és költséggel megoldani, mint én tudnék.

    De azt gondolom, hogy a tribológiai ismeretek méltatlanul mellékesnek vett ismeretanyag, nemcsak a laikus felhasználóknak, de a szakembereknek is, amiben akár én is bőven csak kezdő vagyok. De sokszor úgy érzem, hogy nemhogy a márkaszervizek, de a független szervizek is sokszor legyintenek a felmerülő kérdésekre. Ahogy bizonyos olajmárkára szerződött szervizek akkor is azt az olajat teszik az autóba, ha semmilyen téren nem felel meg a gépkönyvnek, és a kérdésre a válasz: 1) ez is jó bele, 2) hát nekem erre van szerződésem. Így ugyanis rövidre lehet zárni a vitát, a problémát, és a lehető legkisebb energiával megy tovább a folyamat. Nem veszi el az értékes munkaidőt a vita, vagy okoz gondot az olaj kezelése.

    Saját tapasztalat: a városunkban legismertebb független szerviz egyik vezető szervizese meghallgatta a motorra vonatkozó zörej és működési panaszaimat, szerinte semmi baja, de tankoljak bele a legdrágább benzinből, és nézzem meg úgyis előjön-e... Természetesen tankoltam, kipróbáltam, és úgyis fennállt. De ezt tudtam előre, mert tudtam hogy nem ez a baj... Ez egy szakember instrukciója? Tegyem bele a legdrágább benzint, hátha megjavul? Ugyanez az ember biztosan váltig állítja, hogy jó a kocsiba a 10W40 is. Hiszen a gépkönyv ezt írja. Hogyne. Ez igaz, ezt IS. De mi a legjobb bele? 0W40? Ááááá, nem kell az ebbe, fölösleges olyan drága olaj bele... ?? Egy 30 éves zaporozsecbe biztos, de egy pár éves Hondába? És mit jelent a drága? 15 000 km futásteljesítményt miért drága literenként 500 Ft-al drágább, de egyértelműen jobb minőségű olajjal megtenni? Tényleg ezen a 2000 Ft-on múlik a családi költségvetés??

    Nem azért drága az autózás, mert újként megadjuk neki a legjobbat, hanem mert korábban mások sem adták meg, és amit most használtautót használunk, ennek viseli a következményeit.

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák