Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz Myers #128991 üzenetére

    A rugós jóval igénytelenebb, de azért azt is illik néha szétszedni egy tisztításra és zsírozásra. Mondjuk úgy kb 2-3 ezer km után. Ez a művelet különösebb szaktudást nem igényel, a villa alján van 2db anya vagy imbusz csavar, kitekered és széthúzod a villát, kitakarítod, majd bezsírozod pl Motorex prep M zsírral. A tisztításhoz vagy csak sima rongyot használsz, esetleg isopropyl alkohollal is befújhatod.

    A levegős villa már igényel szaktudást, de ezek a levegős trekking villák nem annyira bonyolultak. Viszont itt már kenőolaj, tömítés csere is szükséges lehet. A gyári ajánlás általában elég szigorú, 50 üzemóránként kell a kis szerviz, 200 óránként a nagy.

    A rugós bár igénytelenebb, de nem is nyújtja azt mint a levegős, nem tud úgy csillapítani, és hamarabb fog lötyögőssé válni, mert nincsenek benne minőségi perselyek mint egy levegős villába.

    A vázméret kiválasztása csak akkor jelenthet némi fejtörést ha mérethatáron vagy, amúgy elég egyértelmű, hogy melyik kell. Hány centi magas vagy?

    A leértékelések minden szezon végén szoktak kezdődni, ez nagyjából Augusztusban kezdődik. És ezek a bringák addig maradnak akcióba ameddig el nem fogynak. Viszont az új modellek akciója mindig a bringás szezon végén kezdődik, előbb azért sem lehetne, mert a forgalmazó seggbe rúgja a kiskereket ha önkényes akciókba kezdenek új modellekre, pl szezon elején.

    Ha a hosszabbat választod mérethatáron, akkor az azt eredményezheti, hogy lomhábban fogod tudni irányítani. De ez inkább MTB kategóriákban fontos, viszont a hosszabb váz meg stabilabb nagyobb tempónál, a rövidebb játékosabb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák