Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fulton

    addikt

    válasz Ringman #232797 üzenetére

    Tudom picit sok már nézzétek el nekem, de legyetek szívesek erre még rálesni ezzel a L vs XL váz kérdéssel kapcsolatban, számolgattam. Valószínű hogy vakon fogom lerendelni ezért is mélyültem így bele.
    Kinéztem A bringát, úgy találtam a legjobb ár/felszereltség és van magas fényű kellemes szürke színben is , gyönyörű az egész ahogy van (többinél mind matt, vagy valami hivalkodó élénk színben van csak magas fényű).
    Canyon Endurace CF SL 8. (tetszenek a felszereltségei nagyon)

    Összeszedtem normálisan a méreteim amit fontosnak gondolok váz méret szempontjából:

    Abból indultam ki hogy a mostani csepelem 21 colos, testmagasság alapján ez jó(nak kéne lennie) (táblázat szerint), de mégsem, + mindenki azt mondja kicsi a váz hozzám. Magam is úgy vélem, ahogy filóztuk talán azért: mert a testmagasságomhoz nem épp az átlag belső lábhossz és karhossz társul.
    A belső lábhossz: 92.5cm, a karhossz: 63-64 cm. 46 os lábam van (a tengelyhossz miatt írom amiből jobb a több)
    A vállam széllesége: 45 cm. (álló helyzetben).

    Sok kalkulátort meglestem a neten, meridáét is, és azt megfigyeltem hogy ezeket a belső lábhossz és karhossz számokat 190 fölötti magasságnál hozza mint átlag, a merida pl XL-t javasol (geókat összevetve szinte azonosak pedig), és sok más netes kalkulátorok is 61 es méretet javasolnak erre a belső lábhosszra.

    arra jutottam (ismét)mégis csak az XL váz méret lenne a legmegfelelőbb, viszont rövidebb stucnival, itt jön a bibi a linkelt kerékpárral, ugyanis az valami egybekormány, nem lehet stucnit cserélni csak ha az egész kormányt cserélem...mit csináljak én egy olyan drága kormánnyal..(eladni...eh) :( . egy 70-es stucni kellene a 110 helyett. Ezzel kapnék: felső csőhossz: 592 + 70 értéket, össz táv felsőfogásra:662 (jelenleg ez nekem 580+75 azaz 655).
    A "stack" érték az XL váznál 625 lenne amihez ha hozzá adjuk a Kiskopika által mért 100mm magasságot (homlokcső tetejétől a kormányszár tetejéig, és szerintem a geónál, ez a kettő együtt a feltüntetett : "Stack + in" jelölés) tehát akkor kapunk 725 mm. Ez most nekem (stack)550 + 180 vagyis 730mm. (számomra ez a dőlés ami most van komfortos, jónak érzem a dőlés mértékét a 3 órás út alatt is, és ebből még mindig lehetne lentebb állítani ha úgy akarom az uj bringán de fordítva már nem igazán).
    Tehát szinte azonos pozi és nem egy gyerek méretű vázzal alattam. Erre jutottam. Ha esetleg valami felett elsiklottam ... (?)
    Először is a saját csepel váz méretei nekem most 21 colos:

    Aztán lemértem a nyeregmagasságom(is), beírtam az adatokat a progiba, méret arányosan mutatja a dolgokat. Ez a Canyon Endu SL XL váza stucni módosítással. Valóban ennyi táv jön ki nekem is a csepelen is az ülés orra és a kormány közt kb...illetve a kormány és nyereg viszonya is ilyen (olyan 3 cm van lentebb a kormány most) jó kis progi jól hozza az eredményt:

    Bentebb lennék ha a Sima Canyon Endurance választanám, mert ott stucnis a kormány és csak azt kell cserélni, de sajna nincsennek benne azok a dolgok amiknek örülnék(SL ben igen).
    megj: (egyébként az XL vázakat 440mm kormány széleséggel gyártják, míg az L csak 420 gyárilag)
    Mi a véleményetek, érdekelne a meglátásotok, esetleg valami nem e kerülte el a figyelmem.
    :R :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák