Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • xavix13

    senior tag

    Sziasztok,

    Csendben követem a topikot egy pár napja, próbáltam magam kikúpálni, rengeteget visszaolvasva itt, neten videókat nézve.
    Alapvetően bringavásárláson töröm a fejem, mindennapi városi/elővárosi/falvak közötti felhasználásra esetleges nagyon alap tereppel kiegészítve ha majd eljutok oda egyszer, itt az Alföld közepére. Alapvetően tehát ahogy néztem trekking jellegű lenne a felhasználás módja, ha jól sikerült megértenem a kategóriákat, így alapvetően erre is keresnék biciklit, nem a sebesség hanem inkább a kényelem lenne a fontos. Kalobikeos akciókról lemaradtam ott néztem ilyen "alap" KTM, Kellys trekkingeket de annyira egyik sem tűnt musthavenek, viszont az áruk jó volt 50%al ilyen 200k alatt. Mindegy, ugrás...
    Láttam visszaolvasva is hogy többetek használ canyonokat, jól is néznek ki, meg ár érték arányban is jónak tűnnek.
    Kiszemeltem magamnak egy Pathlite 4-est ami talán pont ilyen felhasználásra jó is lenne, illetve bele is került akcióba 570 euróért elhozható.
    Elvileg deore szettel van felszerelve ami magasabb kategóriájú mint az eddig nézegetett, tourney/alivio/acerás kecók. Gondolom az 1*10 sebesség az én szintemen elég is lenne, nem érezném a hiányát egy komolyabb 1*11 vagy 1*12-es szettnek főleg itt síkon, városba. Jókat írtatok a korábbi hszekben az elöl egyvaltos rendszerekről a régi típusú 2 vagy 3 tányéros rendszerekkel szemben, viszont többnyire nagyobb fogszamu első tányérral, ezen pedig csak 30 fog van, mekkora hátrány ez, később cserélhető-e gazdaságosan? A másik hogy láttam hogy eléggé le vannak ezek az suntour coil telók húzva, viszont gondolom a semminél azért jobbak, másrészt amennyivel olcsóbb ez a bringa most mint pl. Egy Pathlite 6-7 vagy egy riverside 920 abból jóval komolyabb telót is tudok majd rá a jövőben venni mint azok szintén "alap" levegős teloja.
    Szóval egy Pathlite 4-re gondoltam így első körben egy két kiegészítővel, kitamaszto, lakat, etc. alap felhasználásra ha jól gondolom megfelelhet ez nekem.
    Másik opció kolléga roadlite 6-osan felbuzdulva egy roadlite 4 lett volna mint opció, a gyenge teló helyetti karbon villa okán, de netes kalkulátorok szerint az egy sokkal sokkal sportosabb vázgeo mint a Pathlite, amit én nem hiszem hogy keresek.
    Másrészt írta itt valaki hogy a karbon villa mégsem csillapit annyit mint várta rázós úton, csalódott ebből a szempontból, szóval hozzám a Pathlite talán jobban illene.
    Illetve még annyi hogy mivel az utóbbi években jelentősen elmaradt az életemből az aktív mozgás/sport ezért van egy jelentősebb túlsúly is a képletbe, nem találtam terhelhetőséget a gyártó weboldalán ezekre a bringákra, 113 kgal még elbírnak?
    Vagy ilyen karakterisztikahoz inkább nézzek egy Grand canyon/stoic montit?
    Illetve ami még nem világos hogy 176/80cmel S vagy M a méretem ebből a Pathlitebol mert tizedeket mozgatva a gyári kalkulátort egyszer ezt másszor azt dobja. Azt tudom hogy régen utáltam hogy minden kerékpár ami volt a családban, szerintem kicsi volt vagy csak szarul lehetett beállítani de sose volt kényelmes nekem. Ezért hajlanék a nagyobb felé viszont itt azt olvastam hogy a kisebbet kell venni méret határon, ráadásul az M átlépője is 81.2 cm, bár gondolom ez pont a váz közepén, hátrébb kisebb. Kicsit tanácstalan vagyok ez ügyben...

    Köszönöm ha valaki végig olvassa, és segít a felmerülő és felmerült kérdésekben. :R

    One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.

Új hozzászólás Aktív témák