Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #90933760

    törölt tag

    válasz #Morcosmedve #33003 üzenetére

    Van sima verzió is, ezek is azok. A TC-s megoldások szerintem full feleslegesek, mert szinte biztos hogy nem úgy van a szabályzása megoldva ahogy neked épp kell. Ha alulfeszeled akkor lejjebb csúszik a komplett szabályzott intervallum. Pl. 600-1300 között van akkor alulfeszelve 300-1000 stb. A TC-t ha levágod és összedrótozod akkor maxon megy elvileg, onnantól rendes ventiként üzemel.

    Olcsó ventik, működnek is rendesen, átlag teljesítmény, nekem is vannak. Csak aztán fél év után a fele elkezd kattogni, morogni, suhogni. A műanyag olyan vékony és spórolt anyagú, hogy leszabályozva belenyúltam és letört a lapát. Kettőnél is. A vezeték olyan vékony mint a hajszál, a csatlakozóban a réz érintkező olyan vékony hogy ha sokat dugod fel-le akkor kitágul és nem érintkezik rendesen.
    Viszont csak egy ezresbe kerülnek. Átlag hangerejű gépbe, amibe beteszed és nem nyúlsz hozzá utána soha többet. Oda viszont jó, mert olcsó. Én amit szerettem bennük, hogy ha felpörgetted utána lelassítva elmentek 2.8-3V-on. És a fordulatszámjelző is mérte rendesen a 300 körüli RPM-et.

    A 14 centisek már erősebb anyagból vannak, igaz azok már 2500 körül mennek árban. De a csapágykattogás ott is előjön egy idő után. Nekem 5 volt, kettőnél előjött fél év után. Ezeket már nem lehetett annyira alulfeszelni, de az átlag szintet tuják ezek is 4-4.5V körül, bár fordulatot már nem írnak ki 600 alatt. Az pedig nem valami jó ha riasztás van beállítva a leállásukra.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák