Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • uffneked

    aktív tag

    Sziasztok,

    Nemrég bedobtam már ide, de elég kusza volt a megfogalmazás is, nem is jött sok értelmes válasz...
    Polo 6N 1.6 75LE helyett keresek valami takarékosabbat városba. Legalább hasonló dinamika kellene, legalább akkora hely, de alacsonyabb fogyasztás. Klíma, 4/5 ajtó el. ablak elől legyen. A fogyasztás városban 10 liter körül van, országúton, pályán sem nagyon megy 9 alá.
    Keret kb félmilla az autóra + papír/szerviz.

    Adódott a lehetőség, hogy szintén Polo 9N legyen helyette, az 1.4 75LE változat. Aztán ahogy olvasom, elég gyengének írják a motorját, ráadásul kategóriájához képest nem túl takarékos.

    Volt itt szó pár hsz-szel fentebb A 2. szériás Puntoról. Nagyon tetszik a facelift előtti verzió, leginkább ebből lenne jó kifogni egy 1.2 16V verziót. Azt megtudtam, hogy baromi takarékos, mégis lendületes a motorja (80LE), és kevés gonddal üzemeltethető, kérdés, hogy anyagminőségben, térérzetben mennyire veszi fel a versenyt a Poloval? Az adatok megvannak, nagyobb a csomagtartója kicsit, de a beltere kicsit olyan... Nem tudom, mintha visszamentünk volna az időben a 90es évek elejéig. Ajánlanátok mégis Puntot?

    Más egyéb:
    Golf. Golfból van takarékos benzines? Az 1.4-re azt írják, kínzás neki, az 1.6 meg ha annyit fogyaszt, mint a régi Polo-ban, akkor inkább nem kell.
    Fiesta. Ebből az mk5 tetszik küllemre is, beltérre is, mindenhogy. Kérdés, hogy milyen motorral? 1.25/1.3/1.4? Mintha az 1.3 láncos lenne, valami rémlik... Illetve szabad-e venni ennyiért 2003 körüli Fiestát? Svájci használtakat nézegetek 2000 frankig, míg puntóból van mondjuk 15 kereten belül, poloból alig 6-7, Fiestából pedig még annyi se. Ez már nagyon az alja, ennyiért ne nézzek inkább Fiestát?
    Más alternatíva?

Új hozzászólás Aktív témák