Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gabesz87

    veterán

    Olykor eljátszadozom a gondolattal, hogy 2016-os 1.5dci Megane 4-esünket (5 ajtós) lecseréljem. Igazából semmi nem indokolja, mert 55.000km-el semmi baja nem volt még az ég világon, kb. 5.7-et fogyaszt (ez mondjuk lehetne valamivel kevesebb). Bp-en lakunk, munkába járok vele, napi ~16km, de úgy 2 hetente hétvégén utazunk szülőkhöz, ami azt jelenti, hogy végig az M3-ason, vagy (majdnem) végig az M5-ösön. Összességében évi 15-20.000km megy bele.
    Van egy 21 hónapos fiúnk, kezdetben azért amíg a babakocsit is vinni kellett, elég szűkös volt, de mostmár jobb a helyzet, elférünk, de azért olykor jó lenne még némi hely. Hátul is lehetne kicsit tágasabb, én 187 cm, vagyok, feleségem hátul ül a gyerekkel, ő mondjuk 158cm, úgyhogy elfér. De én nem szívesen ülnék magam mögött.
    Kértem már ajánlatot korábban kombi Megane-ra, teljesen ugyanazokkal a paraméterekkel, mint ami most is van, de egy vicc, közel 1M-al drágább lenne, mint amennyiért 3 éve vettem ezt. Kényelem miatt (és pláne a bp-i dugóban araszolás miatt) mindneképp automatát szeretnék, kombi, vagy SUV esetleg (4 ajtós sincs kizárva, de pakolhatóság, és hátsó ablaktörlő hiánya miatt nem annyira kedvelem). Árban Gondolkodom hybridben is, de az Auris, ami szóva jöhetne, (finoman szólva) nem igazán tetszik. Nézegettem a RAV4-eket is, a most kifutó szériát. Ennek a formájától (kívül-belül) sem vagyok elragadtatva, de a megbízhatóságért tudok kompromisszumot kötni. Downsize-ingolt turbós benzinest azt hiszem nem szeretnék. Vagy dízel, vagy híbrid. Árban meg a megane árán kívül sokkal többet nem kültenék, ami azt jelenti, hogy összesen olyan 5,5-6 közt max! Akár (sőt talán szívesebben) Németországból is, ha olcsóbb.

Új hozzászólás Aktív témák