Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • z-csongor

    csendes tag

    Sziasztok!

    Autóvásárláson gondolkozom. Mindenképpen automata váltós benzinest szeretnék. Az autó 99%-ban városban lenne használva.

    Két típusra szűkítettem le a választékot: SX4 S-cross GL+ 1.4 automata (új), vagy egy egy éves használt Astra K 1.4T 150LE Innovation.

    Eddig egy Chevrolet Epicám volt, ami egy imádnivaló autó, csak Euro4-es, így szmogriadókor ki lesz tiltva a városból (Autóval járok dolgozni), illetve 12 éves és már vannak bajai és nem szeretném szervizbe hordozgatni. A csomagtartója sem praktikus most éppen babához.

    A Suzuki malmára hatja a vizet az, hogy új, és hogy 10 év garancia van a főelemekre.
    A gond viszont az, hogy nem annyira felszerelt, mint az Astra, illetve feltehetőleg a 2020-2021 közti időszakot Németországban fogom tölteni, tehat német rendszámos autóm lesz, és ez nem tudom, hogy hogyan hat ki a gyári garanciára, illetve a szervizhálózat ott meglehetősen szegényesnek tűnik, főleg Berlinben.

    Az Astra használt, Németországból behozott, már csak egy év garancia van rá és ki se lehet terjeszteni (Opel kemény két évet ad). Teljesen fel van extrázva, Innovation modell, csak a LED mátrix fényszóró hiányzik belőle, de van benne sávelhagyás figyelmeztető, adaptív tempomat, automata vészfékezés, meg tényleg minden amit el lehet képzelni. Használt, olcsóbb, viszont sokkal drágább szervizeltetni, viszont Németországban is jó sok márkaszerviz van mindenhol.

    Tesztvezetéskor nekem mindegyik teljesen ugyanolyan volt a vezetőülésből, egyikből sem láttam ki a mostani Chevrolet Epicám után, ami egy hibátlan autó (fürgébb és kényelmesebb mind az Astránál, mind az SX4-nél :D), csak sajnos babához a csomagtartó miatt nem a legjobb, illetve 99%-ban városban használom és ennek a dízelmotor nagyon nem örül.

    Mindazoktól, akik rendelkeznek tapasztalattal az SX4 terén, esetleg az Astra terén is, kérdezném, hogy milyen hibái vannak az SX4-nek, mire lehet számítani ami nem működik túl jól, illetve az Astrához képest miben más, miben jobb, miben rosszabb. Vagy esetleg ha van más ajánlat (maximum 1 éves autó érdekelne, az új autók ára viszont rettentően el van szállva), az is érdekelne.

Új hozzászólás Aktív témák