Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mauzes

    őstag

    Sziasztok! Tudtok pár tippet, milyen típusokat nézegessek?
    Az alaphelyzet az, hogy van egy Passat kombink, amit családi utazásra használunk és nekem ez a melóba járós autóm is Budapesten. De valójában 90%-ban egyedül utazok benne. Mivel külső kerületbe költözünk és jön a második gyerek is, az volt a tervem, hogy a feleségemnek is veszünk valami alap autót újonnan, pl. Vitara vagy valami kisautó. Ez lenne a racionális megoldás, de nekem egy ideje már a fejemben van, hogy milyen jó lenne egy élményautót is használni a napi autózásra, ami kisebb és praktikusabb (és élvezetesebb), mint egy nagy Passat, főleg mivel úgy is az idő nagy részében tök egyedül ülök benne.

    3 autó viszont esélytelen, szóval ez a verzió azt jelentené, hogy a második autó Vitara-szerű helyett hasonló áron vennénk valami "élményautót", amit én használnék, a Passat pedig maradna a feleségemnél. Első körben Mazda MX-5-öt nézegettem, de a puhatetős változat nem tűnik praktikusnak, mivel ezt az autót én télen-nyáron napi szinten használnám. Ráadásul az kevésbé szempont, hogy kabrió legyen, így a keménytetős MX-5 sokkal autószerűbb eszköz, viszont az meg csak az újabb szériából van és azok túl drágák.

    Na, elég hosszan vezettem fel, de a lényeg, hogy tudtok mondani pár típust a fenti felhasználásra (és MX-5 helyett), ami kifejezetten arról ismeretes, hogy nagy élmény vezetni, de mégsem a drága luxus kategória? Az MX-5-ről számos helyen olvastam, hogy pont ennek a kategóriának az egyik legajánlottabb tagja, de azért biztos van még számos egyéb jelölt.

Új hozzászólás Aktív témák